Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Küresel Deneyim Tasarım Ajansı I-AM, 2023 SBID Uluslararası Tasarım Ödülü için Finalde

Küresel Deneyim Tasarım Ajansı I-AM, 2023 SBID Uluslararası Tasarım Ödülü için Finalde

I-AM Kurucu Direktörü mimar Emre Kuzlu, proje hakkında şunları söyledi. "Yıllık trend raporumuzda 2022'nin öne çıkan trendlerinden biri olan empati kavramını inceledik. Özellikle bankacılık sektöründe, müşterilerle empati kurmanın zor zamanlarda müşteri bağlarını güçlendirdiğini biliyoruz. Araştırmalara göre dijital kullanım alışkanlıkları gün geçtikçe yaygınlaşan banka müşterilerinin %63’ü, finansal sorunları çözmek için dijital araçları kullanmaktansa banka çalışanları ile konuşmayı tercih ediyor. Diğer bir deyişle artan dijital kullanıma rağmen bankaların müşterileri ile kurduğu doğrudan iletişim önemini koruyor, ancak bu iletişimin gerçekleştiği alanların da yeniden tanımlanması gerekiyor. İş Mekan projesini bu düşünceyle ele aldık ve farklı hedef grupların taleplerini karşılayan uzun soluklu bir konsept tasarımı oluşturduk. İş Mekân İş Bankası çatısı altında öğrencileri, girişimcileri, çalışanları ve hatta aileleri bir araya getirerek toplumsal yaşamı besleyen yeni nesil bir yaşam alanıdır."

Tasarım işlevselliği, yenilikçilik, yaratıcılık ve teknik uygulama alanlarında seçkin, endüstri lideri uzmanlardan oluşan bir kurul tarafından değerlendirilen SBID Ödülü, tasarımda mükemmellik alanında öncü bir ödül olarak kabul ediliyor.

Türkiye'nin en büyük ve en köklü bankalarından biri olan İş Bankası için tasarlanan yeni nesil temas noktası İş Mekân, şube konseptinin değişen müşteri ihtiyaçlarına göre yeniden konumlandırılmasıyla oluşturulmuştur. İstanbul'un en seçkin bölgesi Nişantaşı’nda bulunan İş Mekân elektronik ürünlerin sergilendiği bir showroom, kitapçı, çalışma alanı, etkinlik alanı ve kafe ile bütünsel bir deneyim sunmaktadır. Topluluk oluşturma, etkinlikler ve eğitimler ve alışveriş konularına odaklanan projenin tasarım süreci, kapsamlı bir servis tasarımı çalıştayı ile başlatıldı. İş Mekân, mahallenin tarihi dokusu içinde modern bir yapı olarak öne çıkarken, müşterileri, mahalleli ve gençlerle buluşturan aydınlık, renkli ve samimi bir ortam sunuyor.

Değerlendirmenin son aşamasında olan yarışma halk oylaması süreci ile devam ediyor. Projelere verilen oylar genel sonuçların %10'unu oluşturuyor. I-AM'e desteğinizi göstermek ve oylarınızı kullanmak için siz de oyunuzu kullanabilirsiniz.

Halk oylaması 11 Eylül'de saat 15:00'de sona erecek.