Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Davetli Mimarlar “Yeniden Kullanım” Temasıyla  “Mimarlık Teşvik” Ödülü’nde Yarışıyor!

Davetli Mimarlar “Yeniden Kullanım” Temasıyla “Mimarlık Teşvik” Ödülü’nde Yarışıyor!

YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri, sektörde yeri olan ulusal ve uluslararası mimarlık ve içmimarlık ofislerini günümüzün önem taşıyan sorunsallarıyla bir araya getiren çok yönlü bir yarışmadır.

“Mimarın İlk Yapısı” Ödülü ve “Mimarlık Teşvik” Ödülü olarak sektöre iki farklı tasarım yarışması sunan YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri, 2021 senesinde yapı sektörünün en önemli aktörleri olan mimar ve içmimarların hem gerçekleşmiş hem de kağıt üzerindeki tasarımlarını ödüllendirmek için önemli bir adım atacak.

Yarışmanın ilk kez düzenlendiği 2020 senesinde katılımcılardan beklenen, mimarlık mesleğinin (afet ve acil durumlarda kullanılabilecek) yaşam birimlerinin taşınabilir olma özelliğine ve bu birimlerin yakın çevresiyle nasıl var olacağına dair çözümler bulmalarıydı.

40 yaş ve altı (Doğum yılı: 1 Ocak 1980) mimarlar, içmimarlar ve ofisleri 2020 senesi için belirlenen tasarım konsepti çerçevesinde en iyi tasarımı oluşturmak için yarıştılar. Tasarlanacak projelerin herhangi bir yerde/mekânda tasarlanabilme olanağı mevcuttu. Kurgusal yaklaşım, taşıyıcı sistem, malzeme kullanım kararları tamamen katılımcılara aitti.

Düzenlenmeye başlandığı yıldan en son yapıldığı yıla kadar ALTIN ÇEKÜL Yapı Ürün Ödülü sahibi yapı malzemelerinin, Mimarlık Ödülleri’ne katılan projelerde kullanılması, yenilikçi ürünlerin desteklenmesi bakımından teşvik edildi.

Davetli Mimarlar En İyi Tasarımı Oluşturmak İçin Yarışacak!

“Mimarlık Teşvik” Ödülü, bu sene ilk defa YAPI KATALOĞU MİMARLIK ÖDÜLLERİ kapsamında, Türkiye’de aktif olarak faaliyet gösteren belirli sayıda mimarlık ofisinin özel olarak davet edilmesiyle düzenlenecek mimari yarışma organizasyonudur.

Son yıllarda birçok mimarın paftasında yer bulan “Yeniden Kullanım” konusu “Mimarlık Teşvik” Ödülü ile tekrardan gündeme geliyor. “Mimarlık Teşvik” Ödülü 2021’nin teması “Yeniden Kullanım” olarak belirlenmiştir.

Tarihi, kültürel, ekonomik, işlevsel ve simgesel değer taşıyan binaların değerlerinin korunarak güncel bir işlevle yaşamına devam etmesinin sağlanması anlamına gelen Yeniden Kullanım ve Yeniden İşlevlendirme kavramları; değişmeye yüz tutan hayat alışkanlıkları ile belki de yepyeni bir üslupla dönemin gerekliliklerine entegre olarak var olması gereken yeni mimari sorunsallar olarak karşımıza çıkıyor.

YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri yarışma moderatörlüğünün belirlediği, mesleki yetkinliğe ulaşmaya ve ortaya koydukları projelerle sektörde kendini göstermeye başlamış mimarlık ofisleri bu yarışmaya davet usulüyle katılım gösterecek ve yarışacak. YAPI KATALOĞU’nun kapalı davetini kabul edip yarışacak ofis listesi aşağıdaki gibidir:

* Sıralama ofis ismine göre alfabetik olarak yapılmıştır.

“MİMARLIK TEŞVİK” Ödülü 2021 Jürisi 

  • Can Çinici / Çinici Mimarlık 
  • Durmuş Dilekçi / Dilekçi Mimarlık DDA, İstanbul Serbest Mimarlar Yönetim Kurulu Başkanı 
  • Kurtul Erkmen / K,G: Mimarlık , AURA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı
  • Ayşe Hasol Erktin / Has Mimarlık 

* Jüri üyelerinin birinci derece yakınları yarışmaya katılamaz. Sıralama soyadına göre alfabetik olarak yapılmıştır.

“MİMARLIK TEŞVİK” Ödülü 2021 Takvimi

  • Yarışmaya Mimarlık Ofislerinin Kapalı Davet ile Davet Edilmesi: Temmuz 2021
  • Daveti Kabul Edip Yarışacak Mimarlık Ofislerinin Sektöre Duyurulması: Ağustos 2021
  • Projelerin Son Teslim Tarihi: 1 Ekim 2021 (saat 23:59'a kadar)
  • Jüri Değerlendirmesi: 11-15 Ekim 2021
  • Kazananların Açıklanması: 1 Kasım 2021
  • Ödül Töreni ve Sergi Açılışı: Aralık 2021

Mimarlık Ödülleri 2021 Sergisi ve Ödül Töreni

YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri 2021 kapsamında katılımcı ve derece alan mimarların çalışmaları ve üretimleri ile hazırlanan sergi bu yıl fiziksel ve dijital mecralardan izlenebilecek.

Katılımcı mimarların çalışmalarından örneklere ve sergi için üretilmiş özgün içeriklere de yer verilecek fiziksel sergi; Aralık 2021 tarihinde, önceden belirlenen özel bir mekanda organize edilecek.

Sergi Açılışı ve Ödül Töreni bütünleşik bir formatta, sağlık önlemleri göz önünde bulundurularak, kısıtlı sayıda katılımcı ile gerçekleşecek.

Detaylı bilgi için: www.altincekul.com/mimtesvik - altincekul@yapikatalogu.com