Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Mimarlar Rehberi Röportajları | Seksendokuz – Ayşe Çetin ile Kullanıcı ve İhtiyaçları Üzerine

Mimarlar Rehberi Röportajları | Seksendokuz – Ayşe Çetin ile Kullanıcı ve İhtiyaçları Üzerine

Ofisiniz ve tasarım çizginizi kısaca özetleyebilir misiniz?

Gıda sektöründe mekan tasarımı yapıyoruz.

Tasarımlarınıza başlarken ilham kaynaklarınız neler oluyor?

Öncelik her zaman fonksiyon çözümü olmaktadır. Daha sonrasında, tasarladığımız mekanda satılacak olan ürünün sunumuna en uygun malzeme seçimi ile başlarız.

Tasarım süreçlerinizde hangi faktörlerin sizin için önceliklidir?

Her zaman mekan kurgusunda doğru akışı sağlayarak başlar. Sonrasında, ihtiyaca göre şekillenen servis, sunum ve oturma alanları ayrı ayrı tasarlanır.

Projelerinizde yapı malzemeleri seçiminde hangi faktörleri göz önünde bulunduruyorsunuz? Sürdürülebilir, dayanıklı ve estetik açıdan projenize en uygun malzemeleri nasıl belirliyorsunuz?

Gıda satışı yapılan mekanlarda; kullanılacak malzemelerin, satılan ürüne göre farklılık göstermesi gerekir. Malzemenin depolanması, pişirilmesi, servis edilmesi, paket satışı, salon müşterisinin oturum süresi, ve tabii ki vazgeçilmez olan estetik ögeleri göz önünde bulundurularak malzeme seçimi yapılmalıdır.

Mimari projelerinizde kullanıcıların ihtiyaçlarına nasıl odaklanıyorsunuz?

Tasarım yapılacak olan mekanın, kime hitap edeceği ve yatırımcının talepleri öncelikli olmaktadır. Hitap edilen kesimin yaşı, alışkanlıkları, satın alma gücü, beğenileri ve rahatlığı göz ardı edilmemelidir.

Tasarımlarınızda ve projelerinizde kullanıcı ihtiyaçlarını nasıl ele aldığınıza dair örnekler verebilir misiniz?

Örnek olarak; paket satış yapan bir kafeyi ele alırsak, müşterinin istediği kahvenin kaç derecede servis edileceğinden, self-servis taşıma ekipmanlarına kadar sunum şekilleri düşünülmeli ve tasarlanmalıdır.