Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Çalışma Alanlarında Akustik Çözümler

Çalışma Alanlarında Akustik Çözümler

Fales Akustik Çözümler’i tanıyabilir miyiz?

Fales Akustik Çözümler kurulduğu günden itibaren tecrübeli ekibi ile birçok büyük projeye imza atmış bir firma. Projelerimiz ile sektör liderleri arasında yer alıyoruz diyebiliriz. Aslına bakarsanız açık ofis ortamlarında çalışmayı zorlaştıran ses, gürültü problemleri çıkış noktamız. Biz açık ofislerde en büyük sorunun akustik problem olduğunu düşünüyoruz ve bu sorunları ortadan kaldırmak için keçe malzeme kullanarak akustik ürünler tasarlamaya ve sonra da üretmeye başladık. Böylece akustik konusu profesyonel olarak büyümeye devam ederken bizim yeni marka oluşturup uzmanlığımızı bu alanda göstermemiz şart oldu ve FALES markası oluştu.

Ürünlerinizden kısaca bahseder misiniz?

Fales Akustik Çözümler ürünleri şimdilik 20 farklı formda üretiliyor. Ürünlerimizde şu an 17 adet renk mevcut. Ürünlerimiz farklı konumlandırmalar ile kullanılabiliyor. Çalışma alanlarında çalışanlara kişisel alan yaratmak adına masa arası seperasyon ürünlerimiz mevcut. Ayrıca ayaklı seperasyon olarak da kullanılan ürünlerimiz ile ofislerde gizlilik sağlıyoruz. Tavan ve duvarda kullanılan ürünlerimiz ile de alanlarınızda akustik ses düzenini sağlamak, yankı ve gürültüden uzaklaşmak mümkün.

Fales’in çalışma alanları nereler? Bu akustik ürünler nerelerde kullanılabilir?

Fales ürünleri yüksek tempolu çalışma alanlarında, ofis içinde, toplantı salonlarında, koridorlarda, bekleme (lobi) alanlarında, çok amaçlı salonlarda, yemekhanelerde ve okul sınıflarında ve bunun gibi akustik sorunlu olabilecek her alanda kullanılabilir. Ayrıca ev tipi ürünlerimiz ile de evlerinizde akustik konforu sağlamanız için ürünlerimizi tasarlamaya devam ediyoruz.

Projelerde akustik çözümler geliştirme sürecini anlatır mısınız?

Yaptığımız ürünlerin akustik değerlendirmelerini, ne derecede ses yutum sağladıklarını görmek için kurumlarda çeşitli ölçümler yapıyoruz. Mekan içinde konumlandırılan akustik ürünlerin doğru nitelikte oluşması için Ar-Ge faaliyetleri dışında Ür-Ge faaliyetlerinde de bulunarak devamlı geliştirme ile en doğru ölçütlerde ürünler oluşturmayı hedefliyoruz. İç mekan içinde kullanılan bu ürünler için tüm teknik konuları düşünerek, güç, yanmazlık gibi testleri de yaparak, ürünün herhangi bir yangın durumunda verdiği tepkiyi ve bizim nasıl önlemler almamız gerektiğini de araştırıyoruz.

Bir marka neden Fales Akustik’i seçmeli? Sizi rakiplerinizden farklı kılan ne?

Aslına bakarsanız Fales’in en büyük ayrıcalığı %100 keçe kullanımı ve doğaya dönüşümlü sürdürülebilir ürünler üretmesi. Aynı zamanda ses yutum özelliği anlamında da yapılan ölçümlerde ciddi sayılara ulaşılıyor. Bu ürünlerin bir diğer farkı da estetik. Farklı form ve tasarımlarda olan ürünlerimiz konumlandırıldığı alanlara farklılık ve şıklık katıyor. Fales’i tercih etmeniz için birçok sebepten bir tanesi de size sadece ürün satışı yapmayıp, sürecin en başından sonuna kadar sizinle deneyimlerinize ortak olmamız. Ofis mekanları, toplantı odası, yemekhane gibi en yoğun akustik sorunu olan ve çözüm bekleyen alanları Fales ayrı ayrı değerlendiriyor, mekana özgü akustik konusunu çalışıyor, ürün değerlendirmeleri yapıyor ve rapor sunuyor. Yaklaşık olarak ürün konumlarının sağlayacağı faydayı saptadıktan sonra da mekan içerisinde ürün yerleşimini tamamlıyor. Kullanımdan bir süre sonra da kullanıcının akustik deneyimlerini raporluyor ve memnuniyet ölçümü yapıyor. Yani Fales Akustik Çözümler, kullandığı ürünler ve güçlü proje ekibi ile farklılığını ortaya koyuyor.

Uluslararası pazarda neler yapmaktasınız?

Gelen projelere göre yurt dışı ve yurt içi birçok yerde Fales Akustik var diyebiliriz. Şuan da Dubai’de bir proje yapıyoruz ve 2022 planlarımızda Avrupa’ya da açılmayı hedefliyoruz.