Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Türkiye’nin Pleksi Tedarikçisi

Türkiye’nin Pleksi Tedarikçisi

Pleksi Nedir?

Pleksi, renkli ve renksiz çeşidi bulunan plastik cam.

Saydam ve yarı saydam olabilir. Kolay işlenebilen, kesilebilen, delinebilen, hafif bir plastik yapısı vardır. Piyasada genellikle 1.5 mm’den 20 mm kalınlığına kadar düz levhalar halinde bulunur. 90 °C sıcaklıkta ya da 90 °C - 115 °C de etüvde ısıtılarak yumuşatılır. Böylece kalıplanarak istenilen biçim verilebilir. Camdan daha dayanıklı ve hafiftir. (Döküm) Pleksiglas, istenen her şekle rahatlıkla uygulanma imkânı verir. Pleksiglasların en büyük özelliği döküm levha olmasıdır. Pleksiglas kullanıcılarını imalat aşamasında zor durumda bırakmaz. Pleksiglas ekstruder levhalar gibi kesimde, şişirmede ve şekillendirmede problem çıkarmaz. Genleşme katsayısı, yoğunluk, yumuşama noktası, sertlik gibi teknik özellikleri standartlara uygun ve polimer sayısı yüksektir.

Pleksi Özellikleri Nedir?

Işık geçirgenliği yüksek ve darbelere karşı dayanıklıdır. Pleksiglas’ın ışık geçirgenliği cama oranla %92’dir. Darbelere karşı dayanıklılığı ise camda 6 kat daha fazladır. Keskin kenarlı değildir. Yaralanmalara sebep olmaz. Isı geçirgenliği camdan %20 daha azdır.

  • (Döküm) Pleksiglas iklim şartlarına karşı dirençlidir. Opak, şeffaf ve floresan renklerde üretilir ve plastiklere oranla iklim şartlarına daha dirençlidir. Solmaz, kırılmaz. İç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılır.
  • (Döküm) Pleksiglas ısıya dayanıklıdır. Döküm Pleksiglas kalınlıklarına göre 75 °C’den itibaren yumuşar ve şekil vermeye hazır hale gelir.
  • (Döküm) Pleksiglas bakır sertliğindedir.
  • (Döküm) Pleksiglas’a istenen form rahatlıkla verilir. İstenen forma girmesi için Pleksi’ye 120°-150 °C’e yeterlidir. Soğuduktan sonra verdiğiniz form sabit kalır.

Pleksi Kullanım Alanları

Pleksi veya pleksiglasların kullanım alanlarını ise şöyle sıralayabiliriz, "Masa ve sehpa ayakları, dekorasyon ve iç mimari, merdiven küpeşte ve trabzanları, ev ve büro mobilyaları, aydınlatma elemanları, antika teşhir üniteleri, tekne, yat dekorasyon ve aksesuarları, banyo ve mutfak aksesuarları, yatak başları, vitrin stantları, hediyelik eşya, takı, endüstriyel alanlar ve tüm özel tasarımlardır. Bunların dışında dolaylı olarak birçok sektörde kullanılmaktadır. Bunlara bir diğer örnek ise otomotiv sektörüdür.

Pleksi Malzemeden Neler Yapılır?

  • Pleksi Yaka İsimliği yapımı çok yaygındır.
  • Pleksi Plakalık Arabalarını seven kişilerin daha çok gençlerin isimlerinin veya araba markalarının logosunun baskılı olduğu plaka modelidir.
  • Pleksi Kutu reklam sektöründe en çok yapılan malzemeler arasındadır.
  • Pleksi Ayna.
  • Pleksi Kapı Süsleri.
  • Pleksi Hediyelikler
  • Pleksi ile işlenmiş nihai kullanıma uygun malzemeler ve daha birçok ürün ya da uygulama yapmak mümkündür.

Pleksi Sağlığa Zararlı mı?

Hijyenik olmaları ve sağlığa zararı bulunmamaları sebebi ile gıda sektöründe gıda saklamaya ve teşhirine yönelik imalatlarda, sağlık sektöründe rahatlıkla kullanılmaktadır. Ayrıca reklam, inşaat, mobilya, otomotiv ve yüzlerce sektörde çok fazla tercih edilmektedir.

Pleksiglas Kırılır mı?

Pleksi Akrilik Levhalar kırıldığında dahi cam aynalar gibi kesilme ve yaralanma yapmaz. Pleksi Akrilik Levhalar kırılmaya karşı dayanıklı olması ve güvenli olması sebebi ile güvenliğin yüksek seviyede olduğu cezaevi, okul, hastane, avm, çocuk odası gibi yerlerde kullanılmaktadır.

Türkiye’de Pleksi denildiğinde akla kim gelir?

Bu sorunun cevabı oldukça açık ve nettir. Türkiye’nin en büyük pleksi tedarikçilerinden biri olan Polin Yapı, 1997’den günümüze 24 yıldır kurumsal ve bireysel paydaşlarına çeşitli pleksi (akrilik) levhalar sunmaktadır. Birçok markanın Türkiye Distribütörü olan ve 24 yıldır on binlerce müşterisine sürdürülebilir çözümler sunan Polin Yapı, pleksi ve çeşitli plastik levha ürünlerinde bir numaradır. Uygulama yapacak olan mimarlardan, üretimde pleksi kullanacak olan çeşitli sektörlerden fabrikalara kadar birçok alana hitap eden bu ürünlerle kurumsal ve bireysel tüketicilerin iş ortağı / paydaşı olmaktadır. Özellikle mobilya sektörünün kullandığı pleksi ayna ürün grubunda da güçlü olan Polin Yapı, yüzlerce mobilya üreticisi ile bu ürün grubunda da paydaş olmaktadır.

Pleksi Levha Nasıl Satın Alabilirim?

Günümüzde artan e-ticaret hacmi ile özellikle kadınların hediyelik eşya, takı ve aksesuar ürün gruplarında geliştirdikleri çeşitli ürünlerin başlangıç noktasında da pleksi, pleksi ayna gibi malzemeler bulunmaktadır.

Dolayısıyla nihai alımlarında söz konusu olduğu pleksi (akrilik) ürün grubu için yine Türkiye’nin en önde gelen online reklam malzemeleri alışveriş sitesi olan ve yine Polin Yapı’nın sahibi olduğu depodanucuza.com’dan dilediğiniz pleksi ya da plastik levha ürün grubunu bireysel olarak alabilir, birçok alanda kullanabilirsiniz.

https://www.depodanucuza.com/kategori/akrilik-pleksi