Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Nasıl Yapılır? | Yaratıcı Akustik Uygulamalar

Nasıl Yapılır? | Yaratıcı Akustik Uygulamalar

“Nasıl Yapılır?” editoryal içerik serimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bu linke tıklayabilirsiniz. Yayınlanmasını istediğiniz ürününüz ile “Nasıl Yapılır?” serimizin bir parçası olmak için doldurmanız gereken başvuru formuna ise bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Alphalia Silent Aw nedir?

Alphalia Silent AW, hafif, esnek, ultra-dayanıklı ve ses emici bir kompozit malzemedir. En az 100 mm hava aralığı ile gerilmiş veya serbestçe asıldığında sesin frekanslara göre değişmek ile birlikte ortalama 65%'ini emer. Ayrıca, arkasında bir yüzey olmadan odanın merkezine gerilmiş veya asılmış olduğunda da çok etkilidir. Perde, bölme, asılı çerçeveler, gerilmiş iç mekan yelkenleri, baffle uygulamaları, gerilmiş tavanlar ve duvarlar gibi benzersiz akustik çözümler sunar. Sahip olduğu Greenguard ve A+ sertifikaları sayesinde, iç mekanlar hava kalitesini de korumaktadır. 

Neden Alphalia Silent Aw?

Akustik konfor, yüzme havuzları, restoranlar, okul yemek salonları, istasyon salonları ve havaalanı terminalleri gibi kapalı ortak alanların kullanıcılarının sağlığı açısından önemlidir. Yeni çözümler sunmak için Serge Ferrari, mükemmel akustik emilimi olan ince, dokulu bir membran geliştirdi.

Bu hafif kumaşlar orijinal ve yenilikçi akustik çözümler için yeni fırsatlar sunuyor. İç mekanlarda geniş açıklıklı veya çift kavisli tavanlar, asma tavanlar, akustik panjurlar, perdeler ve yelkenler yapmak için kullanılabilirler. Bu hafif, yarı saydam kumaşlar, doğal ışığın iletimini korurken, pencerelerin önünde, çatılarda veya cephelerde akustik tedaviyi güneş korumasıyla birleştirir. Son derece yarı saydam versiyon, emici yapay aydınlatma oluşturma olanağı sunar.

Stadyum gibi açık alanlarda rüzgara karşı dayanıklı, geniş açıklıklı akustik gergi tavanlar oluşturmak için kullanılabilirler.

Alphalia serisi, köpük ve yün gibi daha kalın geleneksel emicilere olan ihtiyacı ortadan kaldırarak iç ve dış alanlar için tasarlanmıştır. Mükemmel akustik emilim, dayanıklılık ve olağanüstü darbe dayanımı sunar.

Alphalia Silent Aw yapılarda hangi farklı uygulama yöntemleriyle kullanılabilir?

Alphalia Silent Aw çok farklı uygulama biçimlerine adapte edilebilir. Aşağıdaki tablodan farklı uygulama biçimleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

“Alphalia Silent Aw Farklı Uygulama Yöntemleri”

 

Bu uygulama yöntemlerinden hangisi akustik anlamda daha başarılıdır?

Akustik kazanım uygulama yerine, şekline, malzeme seçimine ve diğer malzemelerle bir araya gelişine göre farklılık gösterebilir. Aşağıda Alphalia Silent Aw ürünü için ölçümlerini yaptığımız bazı örnek vakaları inceleyebilirsiniz. Her bir durumda farklı bir yöntem ile akustik paneller yapıya uygulanmıştır.

“Alphalia Silent Aw Örnek Vakalar ve Akustik Sonuçları”

 

Alphalia Silent Aw Nasıl Üretilir?

Thermofix teknolojisi ile, polyester ipliklerin (Smart Yarn) her birinin PVC kaplanıp özel bir örgü sistemi ile üretilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. 

Alphalia Silent Aw Hangi Projelerde Uygulanmıştır?

 Alphalia Silent Aw ürününün uygulandığı projelere örnek verecek olursak  Türkiye’de Taksim Yapı Kredi Kültür Merkezi ve Taksim Acıbadem Hastanesi, yurtdışında da Paris Roland-Garros Philippe-Chatrier Tenis Kortu’ndan bahsedebiliriz.

“Taksim Acıbadem Hastanesi – İstanbul, Türkiye”
 
“Taksim Yapı Kredi Kültür Merkezi - İstanbul, Türkiye”
 
“Roland-Garros Philippe-Chatrier Tenis Kortu – Paris, Fransa”
 
“Alphalia Silent Aw Farklı Renk Seçenekleri”

 

Alphalia Silent Aw ürününün uygulamasına dair videoyu izleyebilirsiniz.

Ürün Adı: Alphalia Silent Aw

Kullanım Alanları: Duvarlar, Asma Tavanlar, Akustik Perdeler, Velumlar, Baffle Uygulamaları 

Ürün Özellikleri: 

  • Ağırlık: 620g/m²
  • Genişlik: 270 cm
  • Standart Format Uzunluğu:40 ml
  • Gerilme Dayanımı: 250 / 220 daN/5 cm
  • Yırtılma Dayanımı: 25/25 daN
  • Akustik performans (aw): 0,65 (LA: 100 mm)
  • Işık geçirgenlik: 7 % standart, 41 % yüksek ışık geçirgen
  • Mikroorganizmalara karşı direnci: Derece 0, mükemmel
  • Yangın sınıfı: B-s2,d0 alev yürütmez
  • Garanti: 10 yıl