Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Harika Web Site Tasarımları - I

Harika Web Site Tasarımları - I

İlk izlenim yaratmak için ikinci bir şansınız olmaz. Bu nedenle, ana sayfanız şüphesiz web sitenizdeki en önemli sayfalardan biridir.
Eğer ana sayfanız şirketinizin sanal ön kapısıysa ve bu kapının menteşeleri sağlam değilse ne olur? Ortalama 8 saniye olan çevrimiçi dikkat süresi ile yeni bir ziyaretçinin sayfada kalabilmesi için basit, çekici bir nedene ihtiyacı vardır. Eğer siteniz ziyaretçi ile anında bir bağlantı kurmazsa ya da kişiler sayfanızda ne yapacağını bilemezse, refleks olarak verecekleri tepki geri tuşuna basıp sitenizi terk etmek olacaktır.
Bunun olmasına izin vermeyin. Eğer sitenize çeki düzen vermek istiyorsanız – ya da yalnızca harika tasarımlar görmek istiyorsanız – sitenizi yeniden tasarlamada size ilham verecek 53 ana sayfa örneğine göz atın. Her biri öğrenmeye değer şeyler içeriyor.

E-ticaret Ana Sayfa Örnekleri

LEGA-LEGA
Ürünlerinizin HEPSİNİ birden göstermenize gerek yok! Birçok e-ticaret sitesi çok fazla ürün seçeneğini direkt gösterebiliyor (Amazon gibi), ancak bu site, kullanıcıların ilgisine odaklanmayı, ürünleri popülerlik derecesine göre sergilemeyi tercih ediyor.

URBAN ORIGINALS

Bu temiz ve etkili bir ana sayfa tasarımı. Canlı arka plan ve basit direktifler ile ziyaretçileri kolaylıkla önemli ürün sayfalarına yönlendiriyor.

UNCRATE

Uncrate, çok katmanlı sayfa yapısı olmasına rağmen güçlü bir estetiğe sahip. Sayfalar arasında çoklu yönlendirme seçenekleri olmasına rağmen tek bir ürüne odaklanıyor.

SCOTCH & SODA

Markanın sosyal medya simgeleri içeriği paylaşmayı kolaylaştırırken, ana sayfanın karo görünümü web sitesinin farklı alanlarını sergiliyor. “En Son Gönderiler” sekmesi, Scotch & Soda deneyimini derinleştirmekle ilgilenen ziyaretçilere daha fazla içerik sunuyor.

TASARIM TÜYOSU 1

DİLİNİZİ SADELEŞTİRİN

Pazarlamacılar genellikle çevrimiçi mecralarda konuşma şekillerini değiştirir ve normal diyalog dinamikleri kullanmak yerine “HEMEN Satın Al” ifadesinde olduğu gibi “pazarlamacı ağzı” ile konuşurlar. MarketingSherpa’ya göre, web sitelerinde netlik, iknaya galip gelir.
Zeki olmaya çalışarak değerli online varlığınızı ziyan etmeyin. Bunun yerine sitenizi, markanızın değerlerini, sloganını kısa ve öz biçimde yansıtmak için kullanın.

Grafik Tasarım Ana sayfa Örnekleri

JIB

Çok iyi kullanılmış basit bir illüstrasyon, tamamlayıcı harika bir renk paleti, kristal netliğinde bir slogan ve harekete geçirici bir çağrı – tüm bunlar bir arada toplanması bu siteyi favorilerimizden biri haline getiriyor.

HELLO MONDAY

Minimal metinler bu tasarım firması için işe yarıyor çünkü tasarım firmasının rekabet avantajı, en iyi görsel olarak kendini gösterebilir. Ancak diğer endüstrilerin ana sayfada şirket değerlerini anlatan önermelere ihtiyaçları olabilir.

RIDE FOR THE BRAND

Bu site tek bir estetik üzerinden ilerliyor ve bunu her sayfadaki elementlerle birleştiriyor. Ayrıca, ziyaretçilere ilginç bir deneyim sunan, devam eden yan kaydırma özelliği ile de dikkat çekiyor.

THIS IS THE BRIGADE

Bu sitenin ana sayfası şirketin tam olarak ne olduğunu aktarmak için büyük bir pankart, bunun yanında içeriğin bölündüğü segmentler içerererek başarıya ulaşıyor.

MADE BY VADIM

Vadim’im sitesi kısa, öz ve direkt konuya geçiyor. Site tasarımının hem yönlendirmesi hem de eyleme geçme çağrısı açık ve net bir şekilde belirlenmesiyle ziyaretçiler sitede tam olarak ne yapacaklarını biliyorlar.

TASARIM TÜYOSU 2

SAYFA DÜZENİNİ BASİTLEŞTİRİN

Temiz bir tasarım en az net metinler kadar önemlidir. Sitenin sayfa düzeni bu online tecrübeyi yukarıya taşımalı ve ziyaretçilerin dikkatini sitenin amacından uzaklaştırmamalıdır. Görsel olarak çekici gelse de ziyaretçilerin kafasını karıştıran site elementleri sitenizin verimliliğini düşürecektir.
Biçimsiz sayfa hiyerarşisi, yönlendirme eksikliği ya da anlaşmazlık yaratabilecek her türden şey gibi genel hatalardan kaçının.