Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Sayfamızı ziyarete devam ederek çerez kullanımını onaylamış olacaksınız. Gizlilik Politikası ve KVKK
Deva Maria Hastanesi Ek Binası

Deva Maria Hastanesi Ek Binası

Hasta deneyimine bütüncül yaklaşım

Deva Maria Hastanesi, Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde 12.000 m2’lik bir alanda yer alıyor. Quark Studio’nun hastanenin ek binasının iç mekân ve dış cephesi için tasarımı planı, gün ışığı, materyal ve renk seçimi, doğayla temas gibi tasarım tercihleriyle hastaların fiziksel ve ruhsal iyileşme ihtiyaçlarına cevap verecek iyileşme alanları yaratmayı hedefleyen “iyileştiren mimari” temeline dayanıyor.

Binada Nöroloji, Gastroenteroloji, Damar Cerrahisi, Üroloji, Jinekoloji, Pediatri, Yoğun Bakım Ünitesi, Onkoloji, MR görüntüleme ve lineer hızlandırıcı bölümleri, ameliyathaneler, laboratuvarlar, bir tıp merkezi ve bir sterilizasyon merkezi bulunuyor. 70 standart oda, 195 standart yatak, 12 VIP oda ve yatak kapasitesine sahip olan binanın 10. katı konferans salonu, kütüphane ve dersliklerden oluşan bir üniversiteye ev sahipliği yapıyor. Giriş ve zemin katlarında eczane ve lobi bulunan hastanenin 11. katında yönetim ofisleri, 12. katında ise mutfak, restoran ve teras yer alıyor.

Deva Maria Hastanesi’nin ek binası çevresel stres unsurlarını azaltmayı amaçlayan, hastaları ve ziyaretçileri huzurlu ve evlerinde hissettiren iyileştiren mimari prensiplerine göre tasarlandı. Yuvarlatılmış köşeleriyle açık renkli duvarlar ile birlikte ahşap kullanımı mekâna rahatlatıcı bir hareketlilik kazandırıyor. Duvar ve döşemelerde beyaz ve bej gibi sade renk tonlarının kullanımı ve laminat yer döşemeleri hastalara huzurlu bir ortam sağlamaya yardımcı oluyor. Hasta odaları başta olmak üzere iç mekanlar gün ışığının ve doğanın hastalar üzerindeki iyileştirici etkisi dolayısıyla bol miktarda gün ışığı alacak ve dışarıdaki doğa manzarasını görecek şekilde tasarlandı. Ayrıca, odalarda hastaların dilediklerinde kendilerini meşgul ederek streslerini azaltmalarına yardımcı olmak için büyük ekran TV’ler bulunuyor.

Binada hastaların ve ziyaretçilerin çeşitli ihtiyaçlarına göre özel veya sosyalleşebilecekleri alanlar yer alıyor. Ayrıca her bölümün dışarıyla özel bağlantısı sağlanarak hasta ve ziyaretçilerin doğayla iç içe vakit geçirebilmeleri amaçlanıyor. Tek kişilik odalarda ziyaretçilerin hasta yanında kalabilmeleri için rahat koltuklar, koridorlarda ise ziyaretçilerin beklerken rahat edebilecekleri oturma alanları ve yeşil bitkiler yer alıyor. Geniş ve ferah ortamıyla ön plana çıkan restoran, ziyaretçi ve çalışanlara doğayı izleyerek dinlenme imkânı sağlıyor. Özel tasarım koltuklarıyla dikkat çeken ve sunum için gerekli araçlarla donatılmış konferans salonu, ortak çalışmalar, bilgi ve fikir alışverişi için kullanışlı bir alan sunuyor.

Deva Maria Hastanesi ek binasının iç mekân tasarımında insan-mekân etkileşimi ve hasta deneyimi bütüncül bir şekilde ele alındı. “İyileştiren mimari” prensiplerini temel alan ve kaliteli malzeme kullanımını ön planda tutan Quark mimarları, hastaların tedavi ve iyileşme süreçlerine katkıda bulunacak ve sağlık hizmetlerinin genel verimliliğini arttıracak şekilde tasarlanmış, sade, uyumlu ve sürdürülebilir bir iyileşme alanı sunuyor.

Galeri