Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Autodesk Infraworks 360, siz hala denemediniz mi?

Autodesk Infraworks 360, siz hala denemediniz mi?

Yetişmekte zorlandığımız hızla ilerleyen teknoloji, tüm sektörlerin işleyişinde büyük değişimlere yol açıyor, yazılım şirketleri de hem bu değişimden etkileniyor hem de öncülük ediyor. Autodesk teknolojiyi takip eden ve yön veren yazılım şirketlerinin başında geliyor.

1982 yılında AutoCAD® yazılımı ile işe başlayan Autodesk® bugün imalat, mimari, inşaat, mühendislik ve medya eğlence sektörleri için baştan sona çözümler sunan çok büyük bir şirket. Teknolojideki gelişmeler, yazılım tarafında büyük veriye ulaşım ve kullanımında bulut bilişim ve mobil uygulamalar; fiziksel ve sanal dünya arasındaki kalkan sınırlar, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik; üretim biçimlerindeki değişim, 3 boyutlu yazıcılar olarak karşımıza çıkıyor. 

Autodesk’in mevcut çözümleri mobil ve bulut teknolojilerini de entegre eden yazılımlara doğru evriliyor. Mimari, inşaat ve mühendislik sektörü için BIM 360TM, imalat sektörü için Fusion 360TM, medya ve eğlence sektörü için de Shotgun® yeni nesil çözümler olarak tanıtıldı. Bu çözümlerin ortak noktası; birlikte çalışmayı mümkün kılan mobil ve bulut tabanlı çözümler olmaları. Bu yeni nesil çözümlerin altyapı tarafındaki adı da Autodesk® Infraworks® 360.

Infraworks 360 plancılar, mühendisler ve tasarımcılar gibi birçok farklı disiplin için tasarlanmış bulut tabanlı 3 boyutlu tasarım ve iletişim platformudur. Detaylarına girmeden önce temel özelliklerinden bahsedecek olursak: 

  • Kullanmak için uzun eğitimler almanız veya bir konuda özelleşmiş olmanız gerekmiyor, öğrenme süresi yaklaşık 5 saat sürüyor, çok kolay kullanımlı ve çok hızlı bir ortamda çalışıyorsunuz.
  • CAD ortamında çalışmadığınız için 3 boyutlu verilerle çok hızlı bir şekilde çalışabiliyorsunuz.
  • Format bağımsız çalışabilir ve kabul görmüş uluslararası formatları kullanabilirsiniz.
  • Mobil cihazlarda da kullanabilirsiniz.
  • Bulut tabanlı bir çözüm olduğu için gelişmiş veri paylaşımı ve birlikte çalışma araçlarını kullanabiliyorsunuz.

2 boyutlu CAD, 3 boyutlu modeller, hava fotoğrafı, uydu görüntüsü, nokta bulutları gibi birçok farklı formattaki veriyi bir arada kullanabilirsiniz. Örneğin bir şehir plancısı mevcut durum analizi yapmak için bu platformu kullanabilir, tüm verileri bir arada görüp üzerinde analizler yapabilir. Yol tasarım araçlarını kullanarak üzerinde tartışacağı farklı plan seçenekleri yaratabilir.

Infraworks 360’ı kavramsal tasarımlarınızı yapabileceğiniz bir araç olarak düşünebilirsiniz, ön tasarımınızı burada yapar, farklı seçenekler üretir daha sonra da tasarımın son halini gerçekleştireceğiniz CAD ortamına aktararak çalışmaya devam edebilirsiniz. İşlevsel yol tasarım araçları içeren yazılımda çok hızlı bir şekilde güzergahınızı tanımlayıp tip kesitlerinizi seçtikten sonra profil alabilirsiniz, dever hesaplarını da yapabilirsiniz. Örneğin ihale teklifi hazırlamak ve kaba maliyet hesabı yapmak için geleneksel yöntemlerle harcayacağınız zamandan çok daha kısa bir sürede ve farklı alternatifleri değerlendirerek çalışabilirsiniz.

Yapı tasarım seçeneklerini değerlendirmek için de Infraworks 360’ı kullanabilirsiniz. Mevcut arazi üzerine binanın yerleşimi üzerinde çalışabilir, gün ışığı analizleri yapabilirsiniz.

Birlikte çalıştığınız ekip ile mobil platformda veya web’den paylaşarak yorumları hızlıca alabilir veya teknik olmayan proje paydaşlarına 3 boyutlu görseller veya animasyonlar göstererek projelerinizi çok daha kolay anlatabilirsiniz.

İşimizi yaparken kullandığımız araçlar konusunda teknolojiyi takip etmek çok önemli. Örneğin; daha önceden alışık olduğumuz yöntemlerle yaptığımız bir ön tasarım çalışmasını Infraworks 360 ile çok daha hızlı bir şekilde yapabiliyoruz ve paydaşlarla hemen paylaşabiliyoruz.

Deneme sürümünü indirip kullanabilirsiniz: http://www.autodesk.com/products/infraworks-360/free-trial