Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Sıra Dışı Projeler ile Ses Tasarımının Eğlenceli Yönünü Keşfedin

Sıra Dışı Projeler ile Ses Tasarımının Eğlenceli Yönünü Keşfedin

Suzuki, geçtiğimiz yıl binanın ana avlusuna bir dinleme tüpleri ağı kurduğu Sound in Mind enstalasyonunun yanı sıra Londra'daki Design Museum’da da bazı "farklı ve eğlenceli" projelerini sundu. Müzeye katılan ilk ses tasarımcısı olan Suzuki müzik ve sesin gerçekten iletişimde birbirine yardımcı olabileceğini ve fizikselliğin sesin varlığını vurgulayabileceğini belirtti.


İşte Suzuki'nin yedi sıra dışı projesi:

Akustik Pavyon / Sound in Mind

Sound in Mind'in ilk olarak 2015 yılında Fransa Firminy'deki Le Corbusier tarafından tasarlanan Saint-Pierre kilisesinde sergilendi. Ziyaretçiler, çeşitli şekil ve boyutlarda dinleme cihazları yapmak için tüpleri bir araya getirmeye davet edildi.
Farklı şekiller farklı ses efektleri yarattı. Suzuki, "Bu proje, kendi heykellerini inşa eden insanların katılımıyla ilgiliydi" dedi.
Tasarım Müzesi'ndeki yapı, atriyumdaki bir merdivene tırmanmak için tasarlandı.

Sonic Playground

Acoustic Pavilion'dan sonra, Sonic Playground, 2018'de Georgia, Atlanta'daki High Museum of Art'ın dışına kurulan bir dizi heykelsi kornaydı. Bunlar, yabancılar arasındaki etkileşimi teşvik etmek için tasarlandı.
Bir kişi bir ucundan çığlık atabilir veya bağırabilirken, başka bir kişi sonucu duymak için diğer ucunda başını tüpün içine sokabilir. Farklı distorsiyon efektleri uygulandı ve sesler farklı yerlerden çıktı, bu yüzden sonuç genellikle şaşırtıcıydı.

OTOTO

OTOTO, herhangi bir nesneyi bir müzik aletine dönüştürmenizi sağlayan elektronik bir cihazdır. Renkli timsah klipsleri, katı bir nesneden sıvıya kadar her şeyi bir sentezleyiciye bağlar, bu durumda herhangi bir dokunuş cihazın ses çıkarmasına neden olur.Her nesnenin çıkardığı ses türünü değiştirmek de mümkündür.

Proje, Suzuki'nin bilgisayar programlamayı anlamaya çalışırken yaşadığı hayal kırıklıklarından kaynaklanıyordu. Elektronik müzik yapmayı deneyimlemeyi herkes için kolaylaştırmak istedi.

Color Chaser 

Bu, Suzuki'nin kendi müzik yapma mücadelelerine cevaben geliştirdiği oyuncak benzeri bir proje. Disleksik olması onun önündeki en büyük engellerden biri notaları okuyamamasına neden oluyordu.

Color Chaser, herkes tarafından çizilebilecek bir tür müzik notasyonu yaratma arzusundan doğdu. Bir robot, keçeli kalemle çizilmiş çizgileri takip eder ve bir rengin üzerinden geçtiğinde buna karşılık gelen bir ses çıkarır.

Amatör Müzik Prodüksiyonu

Suzuki'nin Jerszy Seymour ile birlikte yarattığı bu proje, dijital müziğin yükselişinin, CD veya kaset gibi analog ortamların yakında bir bellekten biraz daha fazlası olacağı anlamına geldiğini düşünüyor.

İkili, insanların dijital satın alımlarının kayıtları olarak kendi vinil kayıtlarını yapmalarına izin veren ilkel bir damgalama cihazı geliştirdi.

Tüp Harita Radyosu

Suzuki, Londra Yeraltı haritası şeklini alan bu radyoyu, Design Museum’un Residence Tasarımcılar programı için 2012'de yarattı. Her bileşenin bir referansı vardır, örneğin pil Battersea Power Station konumunda bulunur ve bir hoparlör olabilir Konuşmacı Köşesinde bulundu.

Buradaki fikir, insanların devrenin nasıl çalıştığını ve gerekirse nasıl düzeltileceğini anlamalarını kolaylaştırmaktı. Onarımdan ziyade değiştirmenin genellikle kolay olduğu günümüzün tüketici kültürüne karşı bir tepkiydi.

Ses Taksi

2012 yapımı bu enstalasyon, Suzuki'nin tipik bir Londra taksisini bir ses makinesine dönüştürdüğünü gördü. Hoparlörler ve mikrofonlarla örtülü araç, şehrin seslerini kaydedip müziğe dönüştürdü.

Yuri Suzuki

Bir ses sanatçısı, tasarımcı ve elektronik müzisyen olan Yuri Suzuki, insanlar ve çevreleri arasındaki ilişkiyi inceleyen tasarlanmış parçalar aracılığıyla ses dünyalarını araştırmakta müziğin ve sesin kişisel deneyimler yaratmak için nasıl geliştiğini sorgulamaktadır. Öncelikle ses tabanlı nesnelerin tasarımıyla tanınan Suzuki aynı zamanda Londra Pentagram ofisinin ortağı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 

Kaynakça: Dezeen