Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
31 Ekim Dünya Tasarruf Günü: Geleceğe Yatırım

31 Ekim Dünya Tasarruf Günü: Geleceğe Yatırım

Ekonomik faydaların yanı sıra, tasarrufun doğrudan etkilediği kritik çevresel meseleler de bulunuyor. 31 Ekim tasarruf günü, bu önemli kavrama yönelik farkındalığı artırmak ve tasarruf alışkanlıklarını teşvik etmek için dünya genelinde kutlanan bir gün. Tasarrufun hayatımızdaki yeri, önemi, etkisi ve imkanları üzerine düşünmeyi, yapılabilecekleri sorgulamayı ve teşvik etmeyi amaçlıyor.

Tasarruf Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Enerji verimliliğine dikkat çekmek ve bilinçli kaynak kullanımını teşvik etmek amacı taşıyan Tasarruf Günü, ilk kez 1924 yılında Milano’da gerçekleştirilen ‘Uluslararası Tasarruf Kongresi’nde kutlandı. Bu kongreden sonra 31 Ekim, “Dünya Tasarruf Günü” adıyla, dünyanın her yerinde, tasarrufun teşvik edilmesine ve verimli enerji kullanımı hakkında farkındalık yaratmaya adanmış bir gün olarak kabul edildi. Bireysel olarak başlayan bu hareket, güçlenerek küresel anlamda kutlanan önemli bir gün haline geldi.

Tasarrufun Önemi

Sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için gösterdiğimiz çabalar, tasarrufun önemini her geçen gün daha da ön plana çıkarıyor. Dünya nüfusunun hızla artmasıyla birlikte artan bilinçsiz tüketim, iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi çeşitli sorunlara da yol açıyor. Gündemimizi giderek daha çok meşgul etmeye başlayan çevresel problemler; doğamızı korumanın, sınırlı kaynakları daha bilinçli tüketmenin önemi konusunda bizi uyarıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak, enerji politikalarını sürdürülebilir kılmak ve sınırlı kaynakları tasarruflu tüketmek, çevre sorunlarını aşmak için başvurulacak seçenekler arasında yer alıyor. Enerji ve kaynak tasarrufu, doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere temiz bir Dünya bırakabilmek adına büyük önem taşıyor.

Tüm bu somut adımların yanında belki bazen göz ardı edilen, fakat aslında oldukça etkili olabilecek bir yöntemin, tüketicinin bilinçlenerek tasarruflu davranmayı alışkanlık haline getirilmesi olduğu görülüyor. Bu konuda tüketicileri bilinçlendirmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçlayan ‘Tasarruf Günü’, yaşamımızın her adımında gereksiz tüketimden kaçınmamızın sorumluluğunu bize hatırlatıyor. Çünkü bugünün ihtiyaçlarını karşılarken gösterilen tutumlu tavır, gelecek nesillerin faydalanabileceği kullanılabilir kaynaklar için zemin hazırlıyor.

Günlük Yaşamda Tasarruf

Günümüzde, çevre bilincinin ve enerji tasarrufunun önemi giderek artıyor. Küresel ısınma, doğal kaynakların tükenme tehlikesi ve enerji israfı, tasarrufu gerekli kılıyor. Geleceğe umutla bakmak, sürdürülebilirliğe katkı sunmak, toplum ve doğa için fayda yaratmak, ekonomik istikrarı devam ettirebilmek gibi pek çok farklı sorunun çözümü tasarruf yapmaktan geçiyor.

Küresel ölçekte, bankaları bir araya getiren ve temsil eden bir oluşum olan ‘Dünya Tasarruf Bankaları Enstitüsü’ (WSBI), tasarrufu “Ulusun ve dolayısıyla tüm insanlığın medeni gelişimi için, her bir bireyin edinmesi gereken bir erdem ve alışkanlık” olarak tanımlıyor. Dolayısıyla tasarruf, hem bireysel hem toplumsal ölçekte hayatlarımızın çok fazla alanına doğrudan etki ediyor. Kaynakların verimli kullanılması konusunda bilinçli olmak toplumsal olduğu kadar bireysel sorumluluk olarak da karşımıza çıkıyor. Bu noktada, büyük sorunların çözümüne yönelik girişimler, gündelik ev yaşamında yapılabilecek küçük adımlarla başlıyor.

Büyük Etkiler, Küçük Adımlarla Başlar

Gündelik hayatta bulduğumuz basit çözümler, tasarruf konusunda büyük bir önem teşkil ediyor. Ev, iş, okul ortamlarında kendini gösteren sürdürülebilir çözümler ve alışkanlıklar, tasarrufu hem bugün, hem de yarın için hayatımızın değer katıyor. Günlük yaşamımızda geliştirdiğimiz tasarruf alışkanlıkları ve bu yönde yaptığımız tercihler, gelecek nesillere daha yaşanır bir dünya bırakmak için attığımız küçük fakat çok etkili adımlar olabiliyor.

Günümüzün tüketim dünyasında, ihtiyaçlarımıza cevap ararken tasarruf kriterini öncelikli tutmak da bu adımın ayrılmaz bir parçası. Enerji verimli ev aletlerini tercih etmek, elektrik enerjisini boşa harcamamak, aydınlatma seçimlerinde dikkatli davranmak, suyu idareli kullanmak, kağıt, cam, plastik ve metal gibi geri dönüşüm malzemelerini ayrıştırarak geri dönüşüm döngüsüne kazandırmak, bilinçli alışveriş tercihlerinde bulunmak, dayanıklı ve kaliteli ürünlere yönelmek gibi hayatımızda basit gibi görünen seçimler, geleceğimizi etkileyebiliyor. Modern yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan ev aletleri, konforumuzu sağlarken, enerji tüketimini de artırabiliyor. Ancak, tercihimizi enerji tasarruflu olasılıklardan yana kullanmak, tasarruf kriterini bir gereklilik olarak görmek ve bu konuda çevremizi bilinçlendirmek sadece elektrik faturamızı düşürmekle kalmıyor, aynı zamanda çevreye duyarlı bir yaşam tarzı benimsememizi sağlıyor.

Tasarruf için Baymak: Baymak Lunatec ve Baymak Duotec Tam Yoğuşmalı Kombiler

Kış aylarının yaklaşmasıyla etkisini gitgide yitiren güneş, ısınma sistemlerimizin istediğimiz verimde çalışması talebimizi akıllara getiriyor. Kombi sistemleri, birçok evin ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılamak için ilk akla gelen ürünler arasında bulunuyor. Kombi seçimi yaparken dikkat ettiğimiz kriterlerden en önemlilerinden biri de enerji tasarrufu olarak öne çıkıyor. Konforumuzu gözetirken enerji tasarrufu yapmak, hem bizim için hem de çevremiz için fayda sağlar. Ev içi çözümleriyle başlayan sürdürülebilir adımlar, büyük sonuçlar doğurabilir. Sürdürülebilir ürün tercihleri, çevreye olan duyarlılığımızı da konforumuz kadar önemsediğimizi gösterir. Bu bağlamda, Baymak’ın enerji tasarrufu sağlayan kombilerini seçerek konforunuzdan ödün vermeden tasarruf etmiş olursunuz.

Baymak Lunatec Tam Yoğuşmalı Kombi

Baymak Lunatec Tam Yoğuşmalı Kombi, LUNATEC 20, LUNATEC 24, LUNATEC 30 ve LUNATEC 35 modelleriyle sunulan bir üründür. Bu kombi serisi, yeni ve üstün Avrupa teknolojisiyle donatılmıştır. %20'ye kadar hidrojen karışımıyla çalışabilme özelliğine sahiptir. BDR Platformunun özel tasarımlı ve kaliteli komponentleri kullanılarak üretilmiştir. ErP enerji verimlilik sınıfı A ile tasarruf sağlar. Özel tasarımlı susturucu ve yüksek yoğunluklu izolasyonu sayesinde daha düşük ses seviyesi sunar. Kompakt boyutları sayesinde yerden tasarruf eder ve servis kolaylığı sağlar. Kolay ayarlanabilir ve kullanıcı dostu kontrol paneliyle kullanımı kolaydır. Su ön ısıtma özelliği sayesinde plakalı eşanjörde hazır halde tutulan sıcak su, ek bir ısıtma süresine ihtiyaç duyulmayacağı için, kullanıcının bekleme süresini ve su tüketimini azaltır. Tesisat basıncı dijital ekran üzerinden hassas bir şekilde okunabilir. Paslanmaz çelik silindirik brülör, doğalgaz propan ve LPG gibi yakıtlarla uyumludur.

Baymak Duotec Tam Yoğuşmalı Kombi

Baymak Duotec Tam Yoğuşmalı Kombi, enerji verimliliği ile öne çıkan bir üründür. DUOTEC COMPACT 24 ve DUOTEC COMPACT 30 modelleri, A sınıfı enerji verimliliği ile tasarruf sağlar. Premix yanma ve Cold Burner Door teknolojisiyle gaz-hava oranı en kaliteli şekilde ayarlanır ve buna bağlı olarak cihazın verimi artar. Kompakt boyutları sayesinde yerden tasarruf eder ve yeni nesil pompasıyla düşük elektrik sarfiyatı sağlar. Bu kombi serisi, 3 yıl garanti ile kullanıcılara güvenli ve tasarruflu bir ısınma çözümü sunar.

Tasarruf Günü’müz kutlu olsun!

Tasarruf, hem kişisel hem toplumsal düzeyde yaşamımızın parçası olan ekonomi, sağlık ve çevresel konular için kritik önem teşkil eden bir olgudur. Tasarruf Günü, geleceğimizi koruma ve sürdürülebilir bir dünya inşa etme motivasyonuyla, her bireysel seçimin ve değişikliğin dalga dalga büyüyerek fark yaratmasını kutlayan, verimli enerji kullanımını vurgulayan ve bu konudaki duyarlılığın artmasını hedefleyen önemli bir gündür. Bir gün değil her gün tasarruf bilincini yükseltmek için bir hatırlatmadır. Verimli kaynak kullanımının dünya çapında yaygın bir alışkanlık haline gelmesi, bireysel çabalarla mümkündür. Gündelik hayatımızda neler yapabileceğimizi sorgulayarak ve seçimlerimizi tasarruf odaklı şekillendirerek, tasarrufu alışkanlık haline getirip rutinlerimizin bir parçası yapmak, ekonomik ve çevresel fayda sağlamanın yanı sıra, gezegenimize karşı sorumluluğumuzun da bir parçasını oluşturuyor. Küçük adımlar, büyük etkiler yaratabiliyor. Dünyamızın yarını için her bireyin katkısının biricik ve kıymetli olduğunu unutmamak gerekiyor. Sürdürülebilir bir gelecek için attığımız her adım, gelecek nesiller için yapılan bir yatırım olarak değer kazanıyor.