Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Hager, Enerji İzleme sistemleri ile gereksiz Enerji tüketiminin Önüne Geçiyor

Hager, Enerji İzleme sistemleri ile gereksiz Enerji tüketiminin Önüne Geçiyor

Binalardaki enerji kullanımının yönetimi, kurumların operasyonlarını yerine getirirken sürdürülebilir olmalarında kritik bir rol oynuyor. Geleceğin enerji dünyasının bir parçası olarak, dünyayı daha temiz, güvenli ve yaşanabilir haline getirmeyi hedefleyen Hager, enerji izleme sistemler ile bir binada enerjinin nasıl kullanıldığına dair daha doğru bilgi sağlayarak, verimliliği artırıp enerji tüketimini minimuma indirmeye destek oluyor.

“Bu hizmet geniş bir kapsam sunuyor”

Hager’in konut ve ticari yapılarda enerji verimliliğini artırmak amacıyla verileri analiz edip buna göre tüketim davranışlarını şekillendirdiğini söyleyen Hager Group Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, bu kapsamda enerji  tüketiminin ve enerji hattının anlık olarak izlendiğini, analiz edildiğini ve yönetildiğini sözlerine ekledi.  

İlker İşgör konuşmasına şöyle devam etti: “Hager'den agardio.manager, enerji izleme sisteminizin merkezindeki anlık verilerin izlenmesini sağlayan akıllı  sunucu çözümüdür. Haberleşme protokolü ile haberleşme sağlayan cihaz, enerji izlemeye dair veri sağlıyor ve bunların yorumlanmasına yardımcı oluyor. Bu hizmet geniş bir kapsam sunuyor. Genel tüketimden, tüketicilerin harcadığı enerjiye kadar her türlü geçmişe yönelik ya da anlık tüketim raporlarını yazılım aracılığı ile görebiliyorsunuz. Veriler Hager’in sağlamış olduğu bulut sisteminde depolandığından istediğiniz her yerden tüketim raporlarına ulaşabiliyorsunuz” dedi.

 

“Hedefimiz: Yenilenebilir enerjiyi teşvik etmek”

Enerji bina verimliliği ve sürdürülebilirlik doğrultusunda geleceğe yönelik binalar oluşturmak için çevre üzerinde etkiyi en aza indirecek uygulamaları tercih ettiklerine değinen İlker İşgör, “Bizim hedefimiz enerji izleme ile mevcut enerji kaynaklarını efektif olarak daha az kullanmak ve kullanıcılarımızı yenilenebilir enerjiye yönlendirmeye teşvik etmek. Bu konuda Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz enerji izleme sistemlerimizi şu an mevcut otomasyon sistemleri ile birleştirip, verimli kullanılan enerji ile konforu da sağlamayı amaçlıyoruz. Uzun vadede yenilenebilir enerji kaynaklarının normal şehir şebekelerine ek bir yardımcı ünite gibi olmasını amaçlıyoruz. Bu yapı ile günün işlek saatlerinde yenilenebilir enerji kaynağı ve şebeke arasında bir geçiş otomasyonu ile tüketim planlaması, ayrıca hayatımıza girmeye başlayan elektrikli araçların da bu sisteme fazla yük olmasını önleyerek daha sağlıklı bir şebeke alt yapısı planlaması oluşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.