Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Yapı Malzemeleri Firmaları için Dijital Pazarlama Stratejilerini Belirlemede 3 Önemli Adım

Yapı Malzemeleri Firmaları için Dijital Pazarlama Stratejilerini Belirlemede 3 Önemli Adım

Şimdi her birine bir göz atalım. 

1. Adım: Hedef Kitlenizi Tanıyın

İlk adımınız hedef kitlenizi tanımak olmalıdır. Bu gerçekten önemlidir, çünkü sadece birkaç saniye içinde bir Facebook hesabı kurmak ve içeriği patlatmaya başlamak istemezsiniz. Bunun yerine, oluşturduğunuz içerikle ilgili düşünceli olmanız gerekir. Yaptığınız her şeyin bir amacı olmalı. Sürekli kendinize şunları sormalısınız: “Bunu neden yapıyorum? Hangi sonuçları elde etmeyi bekliyorum?”.

Ancak bir amacın olması için, kimin için içerik oluşturduğunuzu bilmeniz gerekir. Kitlenizi tanımladığınızda, onları gerçekten anlamaya ve onların sorunlu noktalarını düşünmeye başlayabilirsiniz. Daha sonra, bu bilgileri, gerçekten onlara hitap eden merak uyandırıcı bir mesaj oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Konu aslında ürününüzü çeşitli kanallardan sürekli olarak öne çıkarmak değil. Dijital pazarlama stratejiniz gerçekten hedef kitlenizin sorunlu noktaları ile ürününüzün değerini gösteren hikaye veya mesaj arasındaki kesişme noktası olmalıdır.

Bu sorunlu noktalara ulaşmak için ne yapacağınızı düşünün. Örneğin, iç mekan tasarımcılarını hedefliyorsanız, internette onarın en büyük ihtiyaçlarından biri ilham kaynağıdır. Dolayısıyla, dijital pazarlama içeriğinize baktığınızda, onlara nasıl ilham vereceğinizi düşünün.

Şirketinizin ne kadar süredir faaliyette olduğu veya son yüz yılda kaç ürün sattığınıza odaklanarak onlara ilham veremeyeceksiniz. Bunun yerine, ürünlerinizi kullanarak oluşturulmuş iyi tasarlanmış mekan görselleri gibi güzel görsellerle onlara ilham verin. Onlara mutlu müşterileri ve diğer başarılı tasarımcıları gösterin.

Tasarımcılar, ürününüzle ilgili fiyatlandırma, kullanılabilirlik ve teslim süreleri gibi bilgilere de ihtiyaç duyar. Ürününüzü seçtikleri takdirde, müşterilerinin bütçesini şişirmeyeceklerini veya dört haftalık bir bekleme süresine takılmayacaklarını bilmek isterler.

Hedef kitlenizi tanımlamak son derece önemlidir, çünkü onlar için gerçekten önemli olan şeylere odaklanmanıza yardımcı olur ve bu sizin için önemli bir farklılaştırıcı olacaktır.

2. Adım: İçerik Aracılığıyla Hedef Kitlenizin Sorunlu Noktalarına Cevap Olun

Artık müşterilerinizin kimler olduğunu ve ne tür sorunlu noktaları olduğunu bildiğinize göre, onların ihtiyaçlarını karşılayan içerikler oluşturmanız gerekir. Burada genellikle yeni başlayanların, mükemmel web sitesi, sosyal medya sayfası ve e-posta kampanyası gibi birden fazla taktiği kullanmaları gerektiğini düşünerek bunaldıklarını görüyoruz.

Fakat gerçekten, dijital pazarlamaya yaklaşımınız, kitlenizin sorunlarını en iyi nasıl çözebileceğinize odaklanmalıdır. Artık o kitlenin kim olduğunu bildiğinize göre, sorularına cevap olacak ve içeriği en etkili şekilde tanıtacak yöntemleri geliştirerek onlara nasıl yardımcı olacağınızı keşfetmelisiniz. 

İçerik, çevrimiçi görselleriniz, blog yayınlarınız ve videolarınız dahil olmak üzere, herhangi bir şey anlamına gelir. Böyle tüm medya türleri, kitlenizin özellikle de satış grafiğinin en üstündekiler ve hemen satın alma işlemi gerçekleştirilenlerle ilgili aradıkları bilgileri edinmelerine yardımcı olur. 

Sonuçta, herkes ürün kategoriniz hakkında derinlemesine bir tanıtım yazısı indirmeye hazır değil. Gerçekte, çevrimiçi kitlenizin büyük bir çoğunluğu, her biri kitlenize dokunmayı hedefleyen, içerik, ilham, karşılaştırma içeriği, kontrol listeleri ve kılavuzlarla ilgilenir.

Birinin doğrudan sorunlu noktasına hitap edebiliyorsanız ve bir miktar değer sunabiliyorsanız, markanızla bu potansiyel müşteriler arasında otomatik olarak bir ilişki kuracaksınız. Dijital pazarlamanın gerçek amacı da bu değer paylaşımıdır. 

Bir düşünün: Hedef kitlenize çeşitli kanallardan her gün çok fazla mesaj geliyor. Bu karmaşanın ortasında öne çıkmanız ve fark edilebilmeniz için, içerik stratejinize, faydalı bir güvenilir kılavuz olarak yaklaşmanız gerekir. Bunu yaptığınızda, potansiyel müşterileri mevcut satış kanalınıza dahil edecek satış ekibinizi de kurdunuz demektir. 

Yalnızca ürününüze veya şirketinize odaklanamazsınız, bu arada kitlenizin sorunlarının çözülmesine de odaklanmanız gerekir. Burada her şey aslında "değer"le alakalı. Ürününüzün tanıtımını yapmayan bir şeye çok fazla zaman harcıyor olsanız bile, hedef kitlenizin istediklerini sunmaktan çekinmeyin. Günün sonunda gerçekten işe yaradığını göreceksiniz.

Potansiyel müşterileri böylece heyecanlandırdıktan ve meraklandırdıktan sonra, onlar da böylece ürününüze ulaştıklarında, gerçekte ne bulacaklarıyla ilgilenirler. 

3. Adım: Doğru Platformları Kurun

Artık ihtiyacınız olan içerik türlerini kararlaştırdığınıza göre, oluşturulduktan sonra onunla ne yapacağınızı düşünmenin zamanı geldi. Başka bir deyişle, bir platforma ihtiyacınız var.

Platformlar derken, çoğu üreticinin kullanması gereken birkaç farklı tip var. Her şeyden önce, bir web sitesine ihtiyacınız var. Sosyal medya da önemlidir, ancak kitleniz için doğru kanalları seçmelisiniz. Dolayısıyla, gün boyunca kitlenizin işlerini yapmaya çalışırken ya da akıllarındaki sorulara cevap bulmaya çalışırken neler yaptığını düşünün. Örneğin, bir mimar iseniz, belirli bir ürünle ilgili sorularınız varsa kesinlikle bir üreticinin web sitesini ziyaret edersiniz. Ancak genel bir araştırma yapıyorsanız, bir Google aramasıyla başlayabilir veya Pinterest gibi bir sosyal medya platformuna atlayabilirsiniz. Bunlar, herhangi bir üreticinin web sitesinin dışında kalan diğer iki alan. Kitlenizin zamanını nerede geçirdiğini bildiğinizde, tüm doğru kanallarda etkili bir şekilde tanıtılan ve dağıtılan içeriğinizin bulunmasını sağlayabilirsiniz. 

Web sitenizde arama yapmanın ötesinde, bir hedef kitlenin olduğu her yerde bir kaç çift pratik kural vardır. Potansiyel müşteri hunisinin alt grubundakiler belirli yanıtlar için sitenizi ziyaret edebilir, ancak herkes bu aşamada değildir. Bununla birlikte, bu, Google AdWords'ün önemini göstermektedir, çünkü birinin belirli  bir sorusu olduğunda ürünleriniz aramada görünür. Bu inanılmaz derecede değerlidir.

Ancak sosyal medya, daha geniş bir yelpazede izleyici kitlesini toplamaya ve onları gelecekteki müşteriler olmak üzere hazırlamaya başlayabileceğiniz yerdir. En büyük platformlar Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest ve LinkedIn'dir.

Hedef kitlenin her birinin zamanının çoğunu geçirdiği yerler biraz farklıdır. Tipik olarak, mimarlar ve iç mimarlar aynı yerlerde zaman geçirir. Her ikisi de fotoğraf ve görsel odaklı olduğundan, zamanlarının çoğunu Instagram ve Pinterest'te geçirirler. Mimarlar ve iç mimarlar bu mecralara, ilham kaynağı bulmak, sektörlerinde neler olduğunu öğrenmek ve diğer tasarım profesyonellerini takip etmek için girerler.   

Bunun yanında yüklenicilerin ve inşaatçıların Twitter ve Facebook'ta önemli miktarda zaman harcadığını biliyoruz. Twitter'dan daha kolay ulaşıldıkları ve birbirleriyle etkileşim kurma olasılıkları daha yüksek olduğu halde bu firmalar yine de Facebook'ta da yer alıyor. Unutmayalım; Facebook'ta 2 milyar insan var, bu yüzden hedef kitlenizin bir kısmının o grupta olması oldukça yüksek bir olasılık. 

Unutulmaması gereken bir başka büyük platform e-postadır. E-posta, tamamen uyumlu bir dijital pazarlama planına sahip olmak için güçlü bir varlık ve çaba gerektiren gerçekten değerli bir araçtır. Tüm bu platformları ya da şirketiniz için en uygun olanlarını bir araya getirdiğinizde, gerçekten önemseyen, dikkat eden ve harekete geçen bir hedef kitle oluşturmuş olacaksınız. 

Bu noktada bunalmış hissediyorsanız, yalnız değilsiniz. Bu adımların her biri, doğru içerikle doğru kitleyi yakaladığınızdan emin olmanız için çok fazla dikkat gerektirir. Ancak bu soruları soruyor ve bu süreçte ileri adımlar atıyorsanız, hızlı bir şekilde rekabette ön sıraya geçeceğinizi garanti edebiliriz.

__________________________________________

Yazının orijinaline buradan ulaşılabilir.