Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Nasıl Yapılır? | Çalışma Masasında Hareket ve Konfor Aynı Anda!

Nasıl Yapılır? | Çalışma Masasında Hareket ve Konfor Aynı Anda!

“Nasıl Yapılır?” editoryal içerik serimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için bu linke tıklayabilirsiniz. Yayınlanmasını istediğiniz ürününüz ile “Nasıl Yapılır?” serimizin bir parçası olmak için doldurmanız gereken başvuru formuna ise bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Dünya genelinde yapılan araştırmalar, çalışma ortamlarındaki kazaların ve yaralanmaların yaklaşık 60 milyar dolarlık bir maliyetinin olduğunu ortaya koyuyor. Çalışma ortamlarında ergonomi öncelik olarak ele alındığında ve çalışma ortamları buna göre uygun mobilyalarla tasarlandığında, iş sebebiyle oluşan kazalar ve sağlık problemleri büyük oranda önleniyor. Ek olarak, son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve çalışmalar, ergonominin sadece iş sebebiyle oluşacak kazaları önlemekle kalmadığı, öte yandan çalışma ortamındaki verimi de büyük oranda arttırdığını gösteriyor. Çalışma masasında esnek ve kişiselleştirilebilir sistemler ise geleneksel çözümlerin de ötesinde bir konfor ve çalışma imkanı sunar. LINAK Desk Frame 1 esnek masa iskeleti sistemi, kendi tasarımınızla kişiselleştirebildiğiniz çalışma masasını yaratma ve çalışma ortamında ihtiyaç duyduğunuz hareket ve konforu bir arada elde etmenizi sağlıyor.

LINAK Desk Frame 1 Nedir?

Linak Desk Frame 1, LINAK tarafından desteklenen bir esnek masa iskeleti sistemidir. LINAK Desk Frame 1, kullanıcıya bir masada istediği tasarımı elde etme imkanını ve konforu birlikte sunar. Sunduğu ayarlanabilir yükseklik imkanı ile, masa başında çalışan bireylerin hareket etmesine, farklı pozisyonlarda çalışabilmesine olanak sağlar. Ayarlanabilir yükseklik ayarı sayesinde, gün boyu masa başında çalışan bireylerin çalışma sebebiyle oluşan postür bozukluklarını da büyük oranda düşürür. Öte yandan, ayarlanabilir sistemi ile bireylerin çalışma alanındaki hareket ihtiyacını da büyük oranda karşılamalarını sağlar. Kullanıcının konforu odak alınarak tasarlanmış LINAK Desk Frame 1 iskelet sistemi, iskelet, ayaklar ve kolondan oluşan 3lü bir sistemdir. LINAK’ın DESKLINE serisindeki birçok ürünü ile uyumlu olan Desk Frame 1, kurulum açısından da kolay montaj çözümleri sunan bir sistemdir.


LINAK, kişiselleştirilebilir renk ve malzeme seçenekleri sunan Desk Frame 1 sistem

Neden Desk Frame 1?

Set halinde elde edebileceğiniz Desk Frame 1 sistem, esnek bir çözüm sistemi olmasıyla kullanıcının ihtiyacı olan konforu, kolay montaj ve kişiselleştirilebilir sistem imkanı ile kullanıcılarına sunuyor. “Biz hayatınızı kolaylaştırırız.” misyonuyla yola çıkan LINAK, Desk Frame 1 sistemdeki inovatif çözümleriyle kullanıcının ihtiyacı olan hareketi çalışma ortamına entegre ediyor. Desk Frame 1’in sunduğu kişiselleştirilebilir sistem, kullanıcılarının hayatlarını hareket ve konfor anlamında fazlasıyla kolaylaştırmakla kalmıyor, çalışma ortamında oluşabilecek farklı ihtiyaçları tek bir sistem ile tüm kullanıcılarına sunuyor.

Desk Frame 1 nasıl üretilir?

LINAK, en iyi aktüatör sistemleri kullanıcılarına sunarken, iklim kirizi ve çevre bilinci gibi konularda da sorumluluk alarak ürünlerini bu doğrultuda seçtiği malzemeler ile üretiyor. PVC içermeyen LINAK Desk Frame 1 sistemi, sadece doğaya karşı bilinçli olmakla kalmıyor aynı zamanda kullandığı malzemeler ile plastiklerin insan sağlığında sebep oldukları zararları da ortadan kaldırmış oluyor.

Yapılan araştırmalar, PVC’nin uygulaması sırasında yapılan bükülme işleminde kullanılan fitalatların, hormon dengesini bozduğu, birçok kronik rahatsızlığa sebep olduğunu gösteriyor. Bu noktada kullanıcının sağlığını üretim aşamasından kullanım aşamasına kadar en önemli unsur olarak ele alan LINAK, ürünlerini pvc içermeyen malzemelerle üretiyor, PVC-FREE logosuyla kullanıcılarına sunuyor.

Çalışma istasyonlarındaki elektrikli sistemler bekleme modunda bile düşük de olsa enerji tüketmeye devam eder. LINAK Desk Frame 1, sunduğu “Zero Technology” ile elektrikli sistemlerde oluşabilecek enerji kaybını büyük oranda düşürerek çalışma ortamlarda enerji verimliliği sağlıyor. LINAK Zero teknolojisi, bekleme modundaki enerji 0,1 W gibi bir değere kadar düşürerek doğa ve kullanıcı dostu bir tasarımı kullanıcıya sunuyor.

Desk Frame 1 Sistem Nasıl Uygulanır ve Neleri İçerir?

LINAK Desk Frame 1 Sistem, kolay kurulum imkanıyla iskele, ayaklar ve kolon olarak 3 parçalı bir sistemden oluşur.


Desk Frame 1 Sistem neleri içerir?

Kick & Click Üst Masa İskelesi:  Kurulumu esnasında hiçbir alet takımı veya vida kullanmaya gerek olmayan üst iskele sistemi Kick & Click ile, seçtiğiniz bir masa yüzeyine kolayca monte edebilirsiniz. Kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirebilmeleri için farklı versiyonları ve ölçüleri bulunmaktadır. İhtiyaçlarınız doğrultusunda kişiselleştirebileceğiniz Kick & Click; sabit, ayarlanabilir kompakt, ayarlanabilir standart ve base olarak farklı opsiyonlarla kullanıcıların kullanımına sunuluyor. Burada, Kick & Click’i seçerken çalışma alanında ihtiyaç duyacağınız masa yüzeyi ölçüleri esas almanız tavsiye edilir. Sabit versiyonu, 120 cm genişliğindeki masalar için kullanılırken, ayarlanabilir kompakt versiyonu 100-130 cm arasında genişliğindeki masalar için tercih edilebilir. Ayarlanabilir standart opsiyonunda ise, 140- 200 cm masa yüzeyi genişliği olan çalışma masalarında tercih edilebilir. Base opsiyonu ise daha esnek masa yüzeyleri için tercih edilebilir.

Kick & Click’in inovatif montajını anlatan videoya bu link üzerinden ulaşabilir, Kick & Click hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. 

 


Farklı masa yüzeyleri için uygulanabilir Kick & Click

DL Set Pack: DL Set Pack, kullanıcının ihtiyacı olan tüm elektrikli bileşenleri içeren paketli bir settir. Kişiselleştirilebilir çalışma alanınızı tasarlarken ihtiyacınız olan iki kaldırma kolonu, bir masa kumandası, bir kontrol kutusu ve gerekli kabloları içeren bu set üç renk opsiyonuyla da kullanıcılarına farklı tasarım imkanları sunar. DL Set Pack ayrıca, her parçanın yuvarlak, kare ve dikdörtgen gibi farklı profillerini de içerir. 


Farklı profil imkanları sunan DL Set Pack

Farklı panel imkanları sunan kompakt DL Set Pack

DL Feet: Ayarlanabilir masalardaki çeşitli ayakları içeren DL Feet, farklı profil tasarımlarındaki çeşitli kaldırma kolonlarına uygun olarak kullanılabilecek, iki standart uzunlukta ve farklı genişliklerde kullanıcıya sunulur. Ek olarak, montaj kolaylığı konusunda kullanıcılarına farklı imkanlar sunan LINAK, DL Feet tasarımlarında da iki farklı montaj çözümü sunar. Üstten montajlı ve gömme montaj olarak yer alan bu iki montaj çözümü sayesinde kolay montaj imkanı sunar. 

 


DL Feet

 

Desk Frame 1 sistem, üretim sürecinde sağlık odaklı tercih ettiği malzemeler ve inovatif tasarımlarında ergonomiye verdiği önem ile kullanıcı odaklı bir tasarımı merkezine alıyor. Kişiselleştirilebilir ve ergonomi odaklı tasarım anlayışlarını  kolay montaj çözümleri ile birleştiren LINAK, çalışma alanında konfor ve hareketi aynı anda  arayan kullanıcılar için eşsiz tasarımlar sunuyor.

Ürün Adı: DESK FRAME 1

Kullanım Alanları: iç mekan, ev, ofis, çalışma alanları

Ürün Özellikleri: PVC- FREE, kolay montaj, elektrikli sistem, enerji verimliliği, ergonomik, konforlu, doğa dostu, kişiselleştirilmiş tasarım olanağı,

Ürünün Kullanıcılarına Sunduğu Ayrıcalıklar: Ergonomi, 5 yıl marka garantisi, kolay montaj, birbirleriyle tamamlanabilen ürünler