Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Contact Us +90 (850) 303 27 83
Bien Gelecek Nesillere Yaşanabilir Bir Dünya Bırakmak İçin Çalışıyor

Bien Gelecek Nesillere Yaşanabilir Bir Dünya Bırakmak İçin Çalışıyor

Bien, fabrikalarında seramik üretiminde kullanılan fırınların bacalarından çıkan 2.500 TEP/YIL atık havayı, ısı enerjisine dönüştürüp kullanarak, enerji maliyetlerini düşürüyor, karbon emisyonunu 14.302 ton CO² salınımına eşdeğer azaltarak karbon emisyonunu minimuma indiriyor. Emisyonu azaltarak çevreye 34.800 adet ağaç dikilmiş gibi bir katkıda bulunarak çevrenin korunmasına katkı sağlıyor.

İşletmelerinde otomatik aydınlatma sistemlerini kullanarak elektrik tasarrufu sağlamayı, fotoselli armatürler ile enerji tüketiminin azaltılmasını ve gün ışığından daha fazla faydalanmayı hedefliyor. Fabrikalarında yüksek verimli elektrikli motorlar kullanarak, bir yandan elektrik tasarrufu yaparken diğer yandan da bakım maliyetlerini azaltıyor.

Elektrik motorlu forkliftler ile fosil yakıt kullanımını azaltıp temiz enerji ve çevre dostu araçları desteklerken, üretim esnasında çıkan karo atıklarını da kendi üretiminde ve çimento sektöründe hammadde olarak kullanıyor. Su kaynaklarının korunması amacıyla da fabrikalarındaki su arıtma tesislerinde günde yaklaşık 25 bin metreküp suyu arıtıp tekrar üretim proseslerinde kullanıyor ve böylece yüzde 100 geri dönüşüm sağlıyor.

Dünyadaki hayat kalitesinin arttırılması ancak temiz bir çevre ve doğal kaynakların dengeli ve özenle kullanımı ile mümkündür. Çevreye duyarlı ve toplumu düşünen bir marka olan Bien, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.