Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Islak ve Nemli Alanlar, Knauf Çözümleri ile Sorun Olmaktan Çıkıyor

Islak ve Nemli Alanlar, Knauf Çözümleri ile Sorun Olmaktan Çıkıyor

İç veya dış mekanlarda kullanılabilen ıslak hacim çözümleri, yapıların sürdürülebilirliğini artırırken küf ve mantar oluşumunu engelleyerek sağlıklı alanların yaratılmasına da imkan tanıyor. Yapıların ıslak ve nemli alanların ihtiyacını uçtan uca sorunsuz bir şekilde karşılayan çözümler sağladığı yüksek performans avantajlarıyla kendi segmentinde de öne çıkıyor.

AQUAPANEL® küf ve mantar oluşumunu engelliyor

Knauf’un yenilikçi üretim teknolojisiyle tamamen inorganik bileşenlerden ürettiği AQUAPANEL®, iç ya da dış mekan fark etmeksizin ıslak hacim uygulamaları için ideal bir yapı malzemesi oluyor. Çimento bazlı, mineral agregalardan oluşan bir çekirdeğe sahip, her iki yüzü cam elyaf file kaplı AQUAPANEL® suya yüzde 100 dayanım sağlarken nemli ve ıslak alanlarda küf ve mantar oluşturmuyor. 15 metreye kadar kesintisiz yüzeylere imkan tanıyan  AQUAPANEL® 120 kg/m2’ye kadar üzerinde yük taşıyabilme özelliğiyle seramik altı uygulamalarda da kullanılıyor. Özel bir alet gerektirmeksizin maket bıçağıyla kolayca kesilebilen panel, 1 metre yarıçapına kadar bükülebiliyor. Isı yalıtımı malzemesi ile kullanıldığında yapıların sürdürülebilirliğine de katkı sağlıyor.

Yapıların özgün ihtiyaçlarına cevap veriyor

Su iticilik özelliği kazandırılmış, düzgün yüzeyli Suya ve Yangına Dayanıklı Alçıpan® WRFR, 12,5 mm, 15mm, 18mm olarak temin edilebiliyor. Fayans ve seramik uygulanabilir yapısı, yapı sektörünün ihtiyacı olan bir sorunu ortadan kaldırırken pürüzsüz yapısı yapım maliyetlerini de minimuma indiriyor.  Islak hacim ve nemli ortamda sorunsuz bir kullanım sunan Suya Dayanıklı Alçıpan® WR, su iticiliği, düzgün yüzeyli yapısı ve hafifliğiyle rakiplerinden ayrılıyor. Hafifliğiyle asma tavan, bölme duvar, duvar giydirme, kuru sıva duvar kaplama gibi tüm alanlara çözüm oluyor. Seramik ve fayans altı uygulamalara imkan tanıyan panel, farklı kalınlıkta temin edilebilmesiyle de yapıların özgün ihtiyaçlarına cevap verebiliyor.

Yapılarda sağlığa önem verenlerin tercihi

Islak hacim ve nemli ortamlarda kullanılabilen, su iticilik özelliği kazandırılmış, Mouldboard Küfe ve Suya Dayanıklı Alçıpan® (MWR), yapılarda insan sağlığına öncelik verenlerin tercihi oluyor. Küf önleyici ve küfe karşı direnç sağlayan panel, kolay uygulanabilirliğiyle zaman ve maliyetlerde de tasarrufun önünü açıyor. Düzgün yüzeyiyle yüksek kalitede tasarımların ihtiyacını karşılıyor. Knauf’un en geniş performans çözümleri arasında yer alan ıslak hacim ve nemli ortamlarda kullanılabilen Mouldboard Küfe, Suya ve Yangına Dayanıklı Alçıpan® (MWFR) ise, yangına dayanımıyla dikkat çekiyor. Kolay ve uygun maliyetli montaj, kolay taşıma gibi birçok avantajı bulunan panel, fayans ve seramik gibi yüzey kaplamalarına imkan veriyor, yapıların güvenliğini artırıyor.