Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Afs Boru, Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Kendi Elektriğini Üretiyor

Afs Boru, Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Kendi Elektriğini Üretiyor

Havalandırma ürünleri özellikle esnek hava kanalları ihracatı ile sektörde adından sıkça söz ettiren AFS, sürdürülebilir bir gelecek için insan ve çevre odaklı çalışma anlayışı çerçevesinde fabrika çatısına kurdurduğu güneş enerji santrali ile artık hem kendi elektriğini üretecek hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir doğa bırakacak. 

Türkiye’de enerjide artan dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın vizyon projeler ortaya koyduğuna ve sahip olduğu potansiyelle güneş enerjisinden en iyi istifade etmeye çalışan ülkelerden biri olduğumuza dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Ahmet POYRAZ: “Ülke gelişmişlik düzeyinin kişi başına tüketilen enerji miktarı ile değil az enerji daha çok ekonomik değer ile ölçüldüğü bilinciyle hareket ediyor ve bu doğrultuda yatırımlarımızı yönlendiriyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için ülkelerin yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanması çok önemli. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yenilenebilir ve çevreci enerji kaynakları, şirketlerin yeni yatırım planları arasında önceliği almaya başladı. Biz de AFS olarak her alanda yenilenebilir enerji kaynaklarına yoğunlaştık. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz projede toplam 651,000 kWh gücünde güneş enerji santrali kurulan çatımızda 989 adet güneş paneli kullanıldı. Hedefimiz, AFS olarak kendi enerjimizi üretebilmek ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerji üretiminde sürdürülebilirliği arttırmak.” dedi.

Panel ve diğer malzemelerin seçiminde korozyona karşı dayanımlı ürünler tercih edilerek santral ömrünün uzatılması planlandığını belirten POYRAZ, ülkemizin güneş enerjisi açısından dünyanın en avantajlı bölgelerinden birinde yer aldığını bu nedenle güneş enerjisine yatırımları artırarak doğal kaynakların daha fazla korunması gerektiğinin altını çizdi. “Güneşli gün sayısı yılda 300’ün üzerinde. Uzun vadeli finansman modelleri ile GES projelerine yatırım yapılabilir. Çünkü proje 5-7 yıl içinde maliyetini zaten karşılıyor” ifadelerini kullandı.