Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Contact Us +90 (850) 303 27 83
Knauf’tan Sismik Avantajları ile Öne Çıkan Alçıpan® Sistemleri

Knauf’tan Sismik Avantajları ile Öne Çıkan Alçıpan® Sistemleri

Alçıpan® ile oluşturulan kuru yapı sistemleri hafif olmaları, binanın ölü yükünü azaltmaları ve süneklikleri gibi sismik avantajları ile öne çıkıyor.

Deprem sırasında yaşam alanlarındaki kötü senaryoları minimize ediyor

Bu farkındalıkla ileri teknoloji ürünleriyle öne çıkan Knauf Alçıpan® sistemleri, dinamik yükler karşısında sünek davranış göstererek deprem anında taşıma güçlerini kaybetmeden büyük deformasyonlara uğramadan deprem enerjisini absorbe edebiliyor. Hafif yapı malzemeleri ile yapılan binalar, deprem yükünden daha az etkileniyor. Alçıpan ile kurulan sistemler daha hafif olduğundan binaya daha az ölü yük etki ettireceğinden dolayı statik hesaba bağlı olarak daha az ana taşıyıcı elemana (betonarme, çelik vs.) ihtiyaç duyulabilir. Bu noktada devreye giren Knauf, son teknolojiyle tasarladığı Alçıpan® sistemleri ile kat öteleme oranları için gerçekleştirilen birçok teste hem maksimum taşıma gücü değerinde hem de göçme noktasında büyük kat ötelenme oranı sergileyerek yaşam alanlarındaki kötü senaryoları minimize ediyor.

______________

Deprem sırasında taşıyıcı olmayan sistemler ve elemanlar kendi dayanımlarını korumalı ve taşıyıcı sistemin hareketlerine uyum sağlaması gerekmektedir. Yapılan birçok test taşıyıcı olamayan duvarların, standartlarca uygun görülen ötelenme hareketlerini bütünlüğünü koruyarak ufak tamir edilebilir hasarlarla atlatabildiğini göstermiştir. Bu hasarların azaltılması ve sismik yükle altında daha az etkilenmesi için bazı önlemler alınması önemli bir konu. Bu önlemler, Knauf tecrübesine dayanarak Napoli Üniversitesi’nde yapılan bilimsel çalışmalarla desteklenerek hazırlanan Knauf deprem kitapçığında da yer almaktadır.