Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Contact Us +90 (850) 303 27 83
EGGER’den Gebze’de 22 milyon Euro Değerinde Yeni Lojistik Merkezi Yatırımı!

EGGER’den Gebze’de 22 milyon Euro Değerinde Yeni Lojistik Merkezi Yatırımı!

EGGER Türkiye, Gebze’de EGGER ve ROMA markaları altında ürettiği ürünlerini yeni lojistik merkezi sayesinde çok daha yüksek kapasitelerde stoklayarak, sektöre sunduğu hızlı çözümleri geliştirmeye devam ediyor.

EGGER Türkiye Fabrika Direktörü Ender Çelebi, konuyla ilgili olarak; “Tüm dünyada yaşanan zorluklara rağmen, bulunduğumuz bölgelerde yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek  değer yaratan projelere imza atıyoruz. 2021 yılında temellerini attığımız, 21.500 m2 kapalı alana sahip 3 katlı, 30 m yüksekliğindeki yeni kenar bandı lojistik merkezimizi 2023 yılının haziran ayında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Globalde 10.000 ve Gebze’de yaklaşık 1.000 kişinin istihdam ettiği tesisimizde yeni istihdam olanakları sağlaması planlanan 22 milyon Euro değerindeki bu yeni yatırımımız ile servis performansımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Global gücümüzü ve 60 yılı aşkın deneyimimizi gelişim odaklı bakış açımızla harmanlayarak elde ettiğimiz operasyonel başarılarımızla büyümeye devam edeceğiz. ” sözleriyle projenin detaylarını aktardı.

Yeni lojistik merkezi; yüksek performansa sahip stok tutma ve otomasyon teknolojileri ile operasyonel mükemmelliğin yanı sıra, iş güvenliğini esas alan bir stratejiyle planlandı. Tesis aynı zamanda, güneş enerjisinden yararlanarak doğaya saygılı bir yatırım olma özelliğine de sahip.

Yüksek performans

Uzman ekiplerce tasarlanan bu yeni yatırım ile, mevcut durumda 10.000 palet hacimli stok kapasitesi 20.000 palete yükselecek.  Yıllık 80.000 ton bitmiş ürün ve ham madde giriş-çıkışı  kapasitesine sahip olması planlanan yeni lojistik merkezi ile EGGER Türkiye, çözüm ortağı yaklaşımını daha da yüksek bir performans ile sürdürmeye devam edecek.

Operasyonel mükemmellik

Lojistik merkezi ile ana bina arasında kurulacak konveyör köprü ile otomatik ham madde gönderimi ve bitmiş ürünün depoya transferi iş süreçlerini kolaylaştıracak.

VNA Truck (dar alanda istifleme makinesi) ile yarı otomatik depolama sistemi ve EWM (EGGER Warehouse Management) modern depo yönetimi hizmeti ile de lojistik süreçlerinde oluşabilecek hata payları minimize edilecek.

Önce iş güvenliği

Araç trafiğini ortadan kaldıracak bu uygulamanın tasarımı sırasında gerek boşaltma  ve yükleme gerekse depolama alanlarında öncelik, her zamanki gibi güvenli çalışma disiplini oldu.

Proje, Amerikan FM standardı yangın koruma sistemini kullanarak global standartlarda güvenlik gerekliliklerini yerine getirecek.

Doğaya saygılı yatırım

Lojistik merkezi, güneş enerjisinden yararlanarak kendi ihtiyaç duyduğu enerjinin tamamını üretecek ölçüde tasarlandı. Bunun yanı sıra yağmur suyunu toplayarak geri kazanımın projeye dahil edilmesi ile de sürdürülebilirlik ilkelerini koruyacak.  

Lojistik merkezi ve ana bina arasında kurulacak köprü sayesinde araç kullanımından kaynaklanan karbon ayak izi de elimine edilecek.