Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Salesforce Facebook'ta Pazarlama Yapmayı Kolaylaştırıyor Mu?

Salesforce Facebook'ta Pazarlama Yapmayı Kolaylaştırıyor Mu?

Ancak, irtibat bilgilerinden sonra gelen otomasyon ve CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) sistemleri gibi aşamalar birbirinden bağımsız çok sayıda araç gerektiriyordu. Tabi artık gerektirmiyor –Facebook için yapılan Salesforce Lead Analytics, satış sürecinin tüm elementlerini bir araya topluyor.

Salesforce eklentisi; Instagram(ki sahibi Facebook), Facebook’un kendisi ve Facebook reklam platformunun resmi adı olan Facebook Audience Network arasında eşzamanlı çalışarak yenilik getiriyor. Saleforce Lead Analytics aracının kullanıcıları, müşteri ile ilk etkileşimden satın almaya kadar süren bir veri akışından yararlanabilecekler. Kullanıcılar ayrıca, yüksek karla yapılan satışlar ve tekrarlanan satışlardan veri toplayabilecekler. Performans tablosu, pazarlamacıların, reklamlar ile ilgili satış performansının yanı sıra, kazanılan potansiyel müşteriler ve toplam görüntülenme sayısı gibi kampanyaları geliştirmek için ihtiyaç duydukları en önemli performans denklemlerini gösterecek. Buna ek olarak, kişiye özel Salesforce Einstein yapay zeka, pazarlamacıya, hedef müşteri haline gelen her potansiyel müşteri için bir değerlendirme verecek.

Pazarlamacılar için bu yeni araç ile ulaşabilecekleri birçok başka veri de var. Öne çıkan diğer veriler arasında, Pardot puan değerlendirmesi, kampanyalar için reklam harcamaları, tıklama oranları, kampanyaların yatırım getirisi (ROI) ve her bir kampanyanın oluşturduğu nitelikli hedef müşteriler bulunuyor.

Salesforce’un özellikleri burada bitmiyor. Lead Analytics aracının yanında, şirket, Einstein Hesap Tabanlı Pazarlama aracını da getiriyor. Bu araç, satış ve pazarlama personeli arasındaki bağlantıyı otomatize edecek. Her iki departmandaki veriler artık daha kolay birleşecek, böylelikle yürütme süreci kolaylaşacak.

Salesforce’daki bu yenilikler kuşkusuz baskı altında olmasının getirileri. CRM piyasasındaki ana rakibi Microsoft, LinkedIn’i satın alarak pazardaki konumunu büyük ölçüde güçlendirdi. Salesforce, bu satın almayı engellemeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Ancak, bu yeni araçlar, Salesforce’un pazardaki konumunu kesinlikle güçlendirecektir; özellikle şu an teknolojinin sınırlarında gezindikleri göz önünde bulundurulduğunda.