Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Pandemi Süreci ve Yapı Sektöründe Pazarlamaya Etkisi

Pandemi Süreci ve Yapı Sektöründe Pazarlamaya Etkisi

“Covid-19 hayatımızdan çıkacak mı?” “Ne zaman çıkacak?” “Covid 19’un arkada bıraktığı izler neler olacak?” veya “Yeniden bir pandemi yaşanacak mı?” gibi soruların cevaplarını bilmesek bile bu sürecin getirdiği yeniliklerin hayatımızda kalıcı ve büyük değişimlere yol açtığı aşikar.

Büyük kongre merkezlerindeki gürültülü toplantıların yerini bir dizi sanal toplantının, kalabalık ofislerde saatlerce çalışmanın yerini evden çalışmanın, AVM gibi kapalı ortamlarda saatlerce dolaşarak alışveriş yapmanın yerini telefon ya da bilgisayar ekranına tıklamanın aldığı bu şartlarda; mimari mekanların da eskisi gibi  kullanılamayacağı ortada. Peki, bu değişim göz önüne alındığında yapı sektöründeki yüz yüze yapılan ürün tanıtımları, sunumlar, toplantılar, fuarlar gibi geleneksel  pazarlama yöntemlerinin aynı kalması, yerini koruyabilmesi mümkün mü? 

Giderek artan sayıda yüz yüze etkinlik ve toplantının iptal edildiği, temas gerektiren ortamların endişelere yol açtığı bu süreç zaten son yıllarda artmakta olan dijital  pazarlamanın yapı sektöründeki yerini sağlamlaştırırken, şirketlerin de bu alana olan yönelimini artırmışa benziyor.  

Sanal stant ziyaretleri, online toplantılar, eğitimler ve sunumlar… Kısacası 'sanal' kavramı bu kadar hayatımızın bir parçası olmuşken dijital pazarlamaya dair yapılabileceklerin bazılarını şöyle sıralayabiliriz:  

1-Web sitesi oluşturmak 

Kolay ulaşılabilir, anlaşılabilir ve sürekli güncellenen web sitesi tasarımları dijital pazarlamanın en önemli unsurlarından biridir demek yanlış olmaz. 

2- Sosyal Medyanın kullanımı 

Sosyal medya günümüz şartlarında belki de kullanıcıya ulaşmanın en kolay yolu. Hal böyleyken sosyal medya hesapları üzerinden ürün tanıtımı yapmak, canlı yayınlar gerçekleştirmek önemli bir pazarlama stratejisi haline gelebilir. 

3- Online Broşür ve Katalog Hazırlamak 

Logo, font, renk gibi marka değerini artıracak tasarımlar ile zenginleştirilmiş, kullanıcıya hitap eden online broşür, katalog ve afiş gibi araçlar dijital pazarlamada bir  adım öne geçmenin yöntemi olabilir.

Bunlar ve bunların dışında pek çok dijital pazarlama stratejisinin geliştirilmesini, bu alanda yeni fikirlerin gündeme gelmesini ve var olan fikirlerin geliştirilmesini  hızlandıran pandemi sürecinin ardından insanlar yüz yüze platformları ve geleneksel  yöntemlere dönüşü tercih eder mi bilinmez. Fakat dijital platformların gün geçtikçe yerini sağlamlaştırdığını, günümüzün ve geleceğin önemli birer parçası haline geldiğini görmezden gelmek bu şartlar altında pek de mümkün değil.

---

Melisa KAYA

Gaziantep’te doğup ilkokul ve lise öğrenimimi burada tamamladı. 2015 yılında başladığı Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden 2020’de mezun oldu. Mimarlık okumak istemesinin temelinde yatan tasarım yapma, yeni bir şeyler üretme dürtüsü, 4 senelik lisans hayatı boyunca başarılı bir öğrencilik hayatı geçirmesinin temel kaynağı oldu. Akademik hayatının yanı sıra kendini pek çok alanda geliştirmenin yollarını arayarak, bu  doğrultuda pek çok etkinliğe, seminere, atölye çalışmalarına ve öğrenci proje  yarışmalarına katıldım. YAKTAŞ Firmasının organize ettiği ‘’Geleceğine Zemin Yarat / Alternatif Bir Sosyal Gerçeklik’’ konulu yarışmada arkadaşlarıyla beraber 1.lik ödülüne layık bulundu.