Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Mimarlar ve Müteahhitler Yapı Malzemelerini Nelere Göre Seçiyorlar – III

Mimarlar ve Müteahhitler Yapı Malzemelerini Nelere Göre Seçiyorlar – III

Aslında, anket müteahhitlerin yaklaşık yarısının hem teknik hem de tasarım ürünleri için önerdikleri alternatifler için onay almakta başarılı olduklarını ortaya koydu. Üreticiler, bir müteahhitin bir mimarın seçimleri üzerindeki etkisini hafife alıyorlar.

Şartnameye dahilseniz, çabalarınız durmaz. Yüklenicilerin ürününüz hakkında kendinden emin hissetmelerini sağlamak için pazarlama ve satış çabalarınızı genişletmeniz önemlidir. Ürününüz diğerlerinden daha pahalıysa veya gerekenden daha yüksek kalitede ise, nedenini bildirmeniz gerekir. Yüklenicilerle bir ilişki kurmak, kapsam değişiklikleri ve bütçe kesintileri konusunda haberdar olma şansı yakalarsınız; bu da size bir yenisini teklif etme fırsatı sunar.

Teklif veya inşaat aşamasında olan bir projeyi takip ediyorsanız, fırsat penceresi hala açıktır. Yüklenicilerin şirketinizin, hizmetlerinin ve ürünlerinizin projenin gereksinimlerini nasıl karşılayabileceğini bilmesini sağlamak, girme şansınızı büyük ölçüde artırabilir.

Yükleniciler yapı ürünleri hakkında bilgiye ihtiyaç duyduğunda, üreticiler kendi distribütörleri, diğer yükleniciler veya kurucuları ile iletişim kuracaklarını varsaymaktadır. Gerçekte, bugünün müteahhitleri ve mimarları başka yerlerde bilgi aramaktadır. Yüklenicilerin yarısından fazlası (%62) ve çoğu (%84) mimar, bina bilgilerini almak için çevrimiçi kaynakları sık sık ya da çok sık kullandıklarını gösteriyor.

Yükleniciler bilgi toplamak için çevrimiçi kanalları kullanıyorlar. Bu nedenle, en iyi pazarlama önceliğiniz, mümkün olan en iyi sıralamayı elde etmek için arama motoruna uygun bir web sitesine sahip olmak olmalıdır. Web siteniz doğru olmalı, gezinmesi kolay olmalı ve müteahhitlerin ve mimarların ürünleriniz hakkında öğrenmeleri gereken her şeyi içermelidir.

Teklif sunmak için bir şartnamenin yazılmasını bekleyen üreticiler fırsat kaçırıyor olabilir. Anket çalışması, mimarların neredeyse yarısının (%48) ve çoğu müteahhitin (% 1), şartnamede belirtilen ürünlerin %75 veya daha fazlasının nihai projede kullanıldığını göstermiştir. Bir şartname yazıldıktan sonra ürününüzü tanıtmanız imkansız olmasa da, bu anket kesinlikle kolay olmadığını gösteriyor.

Yazı serimizi toparlayacak olursak;

Şartname yazılmadan önce ürününüzü tanıyın. Bir ürün kategorisi veya tasarım konusu araştırıldığında, mimarlar, şirketinizden biriyle konuşmadan önce o ürünün uygun olacağından %95 emin olmak ister. Resimler, incelemeler ve alakalı bilgiler içeren profesyonel bir web sitesine sahip olmak ve üçüncü taraf bina ürünleri uygulamaları, çevrimiçi katalog listeleri ve sektör yayınlarında var olarak marka bilinirliği sağlamak, fark edilmek için taktikseldir.

Yerleşik bir yapı ürünü üreticisi veya yeni bir yüz de olsanız, satış ve pazarlama çabalarınız ürününüzle paralel gitmeli. Bu da küçümsemiş olabileceğiniz taktikleri gözden geçirmeniz gerektiği anlamına geliyor. Projelerin peşinden gidin - atanan mimar ve müteahhitleri buluşturmak - ve ürününün neden uygun olduğunu kanıtlayın. Online platformlar, yapikatalogu.com gibi üçüncü taraf bina ürünleri uygulamaları, çevrimiçi katalog listeleri ve resimler, incelemeler ve hem mimarların hem de yüklenicilerin ürünleriniz hakkında bilgi edinmek için ihtiyaç duydukları bilgilerle yüklenen profesyonel, SEO dostu bir web sitesi aracılığıyla çevrimiçi tanıtımınızı artırın. Sonuç olarak, ürün satmayı değil, sorunları çözerek mimarlar ve müteahhitlerle ilişkiler kurmak için satış gücünüzü yeniden odaklayın.

_____________________________

Serinin ilk 2 bölümüne aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir:

Mimarlar ve Müteahhitler Yapı Malzemelerini Nelere Göre Seçiyorlar – I

Mimarlar ve Müteahhitler Yapı Malzemelerini Nelere Göre Seçiyorlar – II

Kaynak: Exploding 9 Myths | How Architects and Contractors Really Select Building Products by DODGE Data&Analytics