Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Mimarlar İçin 10 Yeni Yıl Kararı

Mimarlar İçin 10 Yeni Yıl Kararı

Sonra bir mimar olduğunuzu hatırlıyorsunuz... Evet, zihni odaklamak ve birinin motivasyonunu bir kez daha canlandırmak için iyi bir yeni yıl kararına benzer bir şey yoktur. İşte yeni başlayanlar için birkaç tane.

1. Daha fazla çizin.

“Çizimin ölmediği” iddiası her zamanki gibi doğruluğunu koruyor. Bilgisayar renderleri elbette mevcut, fakat fikirleri ifade etmede ve konseptleri müşteriye aktarmada hiçbir şey “eski moda” bir çizimin yerini alamaz. Şimdi kalemlerinizi keskinleştirin ve stajyerden direktöre herkesin bir kaleminin olduğuna emin olun.

2. Malzemelerinize sadık olun.

Şu anda mevcut olan yeni bina teknolojileri ve kompozit malzemelerle, devasa 3D baskı modellerini andıran homojen, heykelsi binalar oluşturmak cazip gelebilir. Bununla birlikte, son aylarda ortaya çıkan en iyi projelerden bazıları, hammaddelerin – mesela çelik, ahşap veya taş – dokulu niteliklerinin ve yapısal özelliklerinin hala zamansız sonuçlar verdiğini kanıtlıyor ve bu durum 2019 ve sonrasında da devam edecek.

3. Dikkatle dinleyin.

Herkesi… Herkesin sesinin duyulabildiği dijital çağda, tasarım giderek daha demokratikleşiyor ve mimarlar da tüm bakış açılarını dikkate alaarak kültürel konumlarını koruyacaklar.

4. Sosyal bir katalizör olun.

Bazılarının fikrinin aksine, sosyal açıdan bilinçli tasarıma yapılan vurgu, Chicago’nun ilk Mimarlık Bienali’nin kesinlikle en güçlü yönlerinden biriydi. Pek çok firma, mimarların, günümüz metropollerinin sosyal ve çevresel zorlukları üzerinde oldukça olumlu bir etkiye sahip olma potansiyelini ortaya koydu. Firmalar, 2019'da da bu gibi şehir ölçekli çözümlere daha fazla dahil olmaya çalışmalı.

5. Daha fazla okuyun.

Mimarların çalışma saatleri düşünüldüğünde yatmadan önce okumak için gözlerinizi açık tutmanız zor olabilir. Ancak, günün sonunda birkaç sayfa arasında gezinmek için yalnızca 10 dakikalık sessiz bir süre ayırabilirseniz, size ilham verecek bir dizi yeni mimari literatür keşfedebilirsiniz.

6. Mizah ile tasarlayın.

Mimarlar ciddi olmaları ile ünlüdür, ancak küçük bir espri günümüzün kentsel meseleleri hakkında derinlemesine bir yorum sağlamada oldukça faydalı olabilir. Kanıt için, Chicago Mimarlık Bienali'nde politikanın yapılı çevre içindeki rolü hakkında büyüleyici tartışmalara neden olan Design With Company’nin hiciv niteliğindeki sergisine bakın.

7. Savunduğunuz şey için konuşun.

En iyi mimarlar tasarımlarının konuşmasını sağlar ve hiç şüphesiz 2019 boyunca da bunu yapmaya devam edecekler. Ancak Facebook'ta canlı bir akış aracılığıyla, en yakın üniversitedeki bir seminerde veya bir “TED Talk” konuşmasında da olsa bir sohbette bulunmanın büyük bir önemi vardır. Mimarlar, hikayeler anlatarak, insanları, kendilerini çevreleyen ortam hakkında sorular sormaya teşvik ederek mükemmel tasarımlar yaratılmasını sağlayabilirler. Bazen - sadece bazen - konuşmak iyidir.

8. Programatik geleneği bozun.

“Çapraz programlama” elbette yeni bir şey değil: Rem Koolhaas, Seattle Kütüphanesi gibi binalardaki sosyal alanları etkinleştirmek için işlevleri birleştirmişti. Bununla birlikte, kentsel lokasyonların kritik yeni yoğunluk seviyelerine ulaşmasıyla, karışık tipolojilerin avantajları hiç bu kadar net olmamıştı. Şehirlerin nüfusu artmaya devam ettikçe, programatik çeşitlilik ile radikalleşmenin zamanı geldi.

9. Bir yarışmaya katılın… ve kazanın!

Pek çok kişi, Guggenheim Helsinki gibi projeler için yüksek katılım oranlarına değinerek bu yarışmaların firmalar için finansal olarak ne kadar uygulanabilir olduğunu ve açık mimari yarışmaların değerini sorguluyor. Bununla birlikte, bütçeniz izin verirse, bu cephede biraz iyimserlik çağrısı yapıyorum: Snøhetta gibi öncü stüdyolar, önemli yarışma zaferlerinin ardından etkili bir şekilde açıldı.  Unutmayın: Kazanmak için içinde olmalısın!

10. Daha fazla seyahat edin.

Parmaklarınızın ucundaki Instagram'ın harika dünyası sayesinde evinizden veya stüdyonuzdan hiç ayrılmadan bol miktarda mimari ilham bulabileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Ancak iş, ince dokulara, atmosferik mekanlara ve güzel detaylara gelince, mimariyi deneyimlemek için seyahat etmenin yerini hiçbir şey tutamaz. İster blok çevresinde basit bir gezinti isterse dünyanın diğer tarafına uçak yolculuğu yapın, bu yıl daha fazla seyahat edin!

___________________________________________________________

Bu yazı https://architizer.com/blog/practice/details/10-new-years-resolutions-for-architects/ adresinden derlenmiştir.