Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Geleceğin Konutları

Geleceğin Konutları

Rapor kapsamında yapılan anket sonuçlarına göre, tüketicilere en çok hangi sürdürülebilir ürünleri tercih ettikleri sorulduğunda, anket katılımcılarının %58’i çift camlı ürünleri, %35’i güneş panellerini, %34’ü enerji tasarruflu cihazları ve %22’si de geri dönüştürülmüş ve sürdürülebilir inşaat ürünlerini tercih ettiklerini belirtiyor.

Yatırımcılar ve geliştiricilerin mevzuattan dolayı değil de sürdürülebilir ürünleri düzenli ve gönüllü olarak yapım faaliyetlerinde kullanmaları, tüketicilerinin bu eğiliminin asıl nedeni olarak görülüyor. Mimarlar, yatırımcılar, konut geliştiriciler ve kiracılar tarafından oluşturulan bu taleplerin gelecekte sürdürülebilir bir kalkınma için itici güç olacağı da söylenebilir.

Ünlü mimar James Roberts konu ile ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: “Kullanıcılar çift cam teknolojisinden veya akıllı sayaçlardan sürdürülebilirliğin katkısını doğrudan hissedebilir ve bunun pozitif etkilerini görebilirler. İnsanların sürdürülebilirliğin pozitif etkilerini doğrudan evlerinde hissedebildiği sürece, bu malzemelerin gelişimi ve bu malzemelere yapılan yatırımlar devam edecektir. Halkın talebi doğrultusunda sürdürülebilirlik üzerine yapılan yatırımlar giderek artacaktır.”

Eurocell Pazarlama Grubu Başkanı Chris Coxen ise konu ile ilgili şöyle konuşuyor: “Sürdürülebilirlik hakkında devam eden tartışmalar farklı insanlar için çok farklı şeyler ifade ediyor. İnsanlar bu konu hakkında bilinçlendikçe sürdürülebilirliğin faydalarını görecek ve sürdürülebilir bir şekilde inşa edilmiş evlere olan talep yükselecektir.”

25-40 yaş aralığında toplam 1000 kişi ile yapılan araştırma sonuçlarından oluşan “Geleceğin Evleri Raporu”na buradan ulaşılabilir.  

___________________

Yazının orijinaline buradan ulaşılabilir.