Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
2018 İçin İçerik Pazarlama Tahminleri

2018 İçin İçerik Pazarlama Tahminleri

İçerik pazarlaması, bir yere gidecek gibi durmuyor. Smart Insights tarafından hazırlanan bir rapora göre, içerik pazarlaması, 2017 boyunca satışları arttırmak için kullanılan en değerli teknik olarak değerlendirildi. Ve belirtiler, bu durumun yakın bir gelecekte değişecek gibi olmadığını gösteriyor.

1. Orijinal İçerik Hala Çok Önemli

Güncel, orijinal içerik, dijital pazarlamanın araç kutusunda en önemli şey olmaya devam edecek. Kaliteli içerik (ister video, ister basılı olsun) bir işletmenin büyümesine yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda mevcut müşterilerin etkileşime geçmelerini sağlar ve irtibat halinde olmalarını sağlar. Güncel ve rekabetin içinde kalabilmek için işletmeler kendi alanlarında düşünce liderleri konumlandırmalıdır – ve içerik, bu seviyedeki otoriteyi diğer pazarlama yöntemlerinin rekabet edemeyeceği şekilde müşterilere aktarmaya yardımcı olur.

Content Concept. The meeting at the white office table

İyi bir içeriğe sahip olmanın asla yeterli olmayacağını aklınızda bulundurun; eğer içeriklerinizi kimse okumuyorsa, bir önemi kalmaz. Blogunuzu yaymak için içerik sendikasyonunu bir düşünün ya da bloğunuzun veya sosyal medya aracılığıyla tanıtabileceğiniz kapalı içeriğe sahip bir bültene yatırım yapın. Kapalı içerik (gated content), sadece web sitenizin trafiğini arttırmakla kalmaz, aynı zamanda satış ekibinizin; müşterilerinizin ya da potansiyel müşterilerinizin iletişim bilgilerini hızlıca toplayabilmesini sağlar.

2. Marka Şeffaflığı Gerekli

Bugünün tüketicisi, pazarlama iletilerine karşı bıkkın bir hale gelmeye ve duyarsızlaşmaya başladı. 2017’de, 200 milyar dolarlık satın alma gücüne sahip nesil olan Y kuşağı, önümüzdeki yıla kadar tüm nesillerden daha fazla satın alma gücüne sahip olacak. Y kuşağı özellikle, markanın dürüstlüğünden ve özgünlüğünden etkilenir, bununla birlikte, zorlama ya da dürüstlükten uzak görünmediği sürece hayırsever amaçları destekleyen işletmelere yönelmeye eğilimlidirler.

Tüketiciler, özgünlük konusunda markalardan çok akranlarına güvenme eğiliminde oldukları için, Influencer Marketing (belirli bir kitleyi etkileyen bireylerin yaptığı pazarlama), gerçek başarıya ulaşmıştır. Ancak bunun şeffaflık açısından tehlikeli bir yol olabileceğini unutmayın.

business-3152586_1920

Buradaki ana fikir, marka güveninin dürüstlük ve özgünlük üzerine kuruluyor olmasıdır. Bu amaçla, yüksek şeffaflık, önümüzdeki yıl için tüm kanallardaki pazarlama stratejilerinin ayrılmaz bir parçası olmalıdır.

3. Nesnelerin İnterneti Kalan Her Şeyi Sıradan Hale Getiriyor

Google bile mobil siteleri masaüstü olanlardan önce tutmaya başlamışken, içerik artık sadece akıllı telefonlarla ilgili değildir. Nesnelerin İnterneti, Siri ve Alexa gibi sesli-hizmet teknolojileri ile, içeriği kullanıcılara sunuyor, böylelikle diyebiliriz ki, içeriği sesli aramaya optimize etmek, 2018’deki içerik pazarlamacılarının stratejilerinin bir parçası olmalıdır.

office-583839_1920

Nesnelerin İnterneti ve sesli hizmet teknolojilerinin henüz önemli oyuncular olmadığını mı düşünüyorsunuz? Tekrar düşünün. Küresel kuruluşlar, sesli hizmet içeriği konusunda zaten işe koyulmuş durumdalar. The American Heart Association, acil durumlarda kalp masajı için talimat vermek üzere Alexa ses teknolojisini kullanıyor ve Purina, yakın zamanda “Ask Purina” adlı, uzman evcil hayvan sesli hizmetini kullanıma sundu.

4. Önceden Kaydedilmiş Video İçeriği Geri Planda Kalıyor.

Canlı video, önceden kaydedilmiş içerikleri gölgede bırakmaya devam ediyor. Facebook’a göre izleyiciler, canlı videolar esnasında, önceden kaydedilmiş çeşitlerini izlerken geçtiği etkileşimden 10 kat daha fazla etkileşime geçiyor.

Hizmetinizin veya ürününüzün canlı yayın için uygun özelliklere sahip olmadığını mı düşünüyorsunuz? Bir iş etkinliğinin arka planında olanları içerden bir göz gibi izlemeyi düşünün ya da şirket kültürünü temel alan hafif bir skeç düzenleyin. Fırsatlar sonsuzdur, ve 2018’in sizin yılınız olması mümkün!